El-Hayye: Direnişin Silahı Pazarlık Konusu Yapılamaz

  • 17 Kasım 2017
  • 1.130 kez görüntülendi.
El-Hayye: Direnişin Silahı Pazarlık Konusu Yapılamaz

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Filistin davasının şu anda tasfiye tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, Arap ümmetinin Filistin davasına ve Filistin halkına destek vereceğine işgalcinin arkasında koştuğunu belirterek, yakında başlayacak Kahire görüşmelerinde büyük dosyaların masaya yatırılacağını söyledi.
Hamas’ın El-Bureyc Mülteci Kampı teşkilatının ulusal uzlaşıdaki son gelişmelerle ilgili olarak düzenlediği buluşmaya konuk olarak katılan El-Hayye “Filistin davası tehlikede, yerleşim inşaatları toprağımızı yutmaya devam ediyor, işgalci ise ‘yerleşim birimleri kaldırılmayacak, El-Ağvar sınırlarını ve birleşik Kudüs’ü tanımam, mültecilerin ülkelerine dönmeyecek’ diyor. Bütün bunlar Amerika’nın öncülüğünde yapılmaktadır” dedi.
Direnişin artık resmi Arap sistemlerinde soyut bir kavram haline geldiğini, işgalcinin ise bölgede suni düşmanlar üretmeyi başardığını ve mezhepçiliği körüklediğini belirten El-Hayye “onurlu direniş uzun süredir direnişi desteklediğini iddia eden Arap rejimlerinin maskesini düşürdü. Halkımız olup bitene karşı çıktığı için şu anda kuşatma altındadır. Bugün bir çıkışın bulunması, direnişin korunması ve yükün de hafifletilmesi gerekir” ifadesini kullandı.
Oslo İlkeler Anlaşması’na da değinen El-Hayye, Oslo’nun tarihi büyük bir hata olduğunu, tehlike olarak Balfour Deklarasyonu’nu geçtiğini hatırlatarak, bu anlaşmayla işgalciye Filistin topraklarının %78’inin üzerinde bulunma hakkı verilirken, geri kalan %22’nin üzerinde de pazarlık yapma hakkını verildiğini ifade etti.
Kahire görüşmelerine de değinen El-Hayye, yakında görüşmelerin başlayacağını ve burada büyük dosyaların ele alınacağını, yapılacak seçimlerden korkmadıklarını, direnişin silahının ise işgal var oldukça var olacağını ve asla pazarlık konusu yapılamayacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.