El-Hayye: Fesih Kararını Tanımayacak Olan Parlamento Çalışmalarına Devam Edecek ​

  • 28 Aralık 2018
  • 2.018 kez görüntülendi.
El-Hayye: Fesih Kararını Tanımayacak Olan Parlamento Çalışmalarına Devam Edecek ​

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Filistin Parlamentosu’nun çalışmalarına devam edeceğini belirterek, parlamentonun Filistin Yönetimi’ne bağlı Anayasa Mahkemesi’nin fesih kararını tanımayacağını söyledi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye karşı başlattığı birinci savaşın yıldönümünde dün (27 Aralık Perşembe) yapılan etkinlikte konuşan Hamas lideri El-Hayye “Filistin Parlamentosu, yeni üyeleri seçilinceye kadar çalışmalarına devam edecek. Batıl üzerine kurulmuş Anayasa Mahkemesi’ni ve onun aldığı batıl kararı tanımayacağız” dedi.

El-Hayye yaptığı açıklamada “açık ve net söylüyoruz. Kendimiz, gruplarımız ve bütün kesimleriyle halkımızın ulusal kuruluşları yeniden inşa etmesi gerekir. Filistin evini, düşmanla işbirliği yapan ve sadece kendi çıkarını düşünen kesimi bertaraf etmek için açık bir temel ve gerçek bir ortaklık zemini üzerinde onarmamız gerekir” ifadesini kullandı.

Hamas lideri El-Hayye konuşmasında Filistin halkının başkasını dışlama ve tek başına hareket etmeye değil, ilkeleri koruma esası üzerinde gerçekleşecek ulusal birliğe ve bölünmeyi sonlandırmaya ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas geçen Cumartesi günü Anayasa Mahkemesi’nin Filistin Parlamentosu’nu feshetme kararını duyurarak, seçimlerin altı ay içinde yapılacağını ifade etmişti.

Karar Filistin halkı ve direniş grupları tarafından reddedilirken, parlamentoya bir darbe olarak değerlendirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.