El-Hudari, Ablukanın Sona Erdirilmesi İçin Heyet Kurulması Çağrısı Yaptı

  • 11 Mart 2015
  • 794 kez görüntülendi.
El-Hudari, Ablukanın Sona Erdirilmesi İçin Heyet Kurulması Çağrısı Yaptı

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Filistin davasına destek veren tüm aktivistleri kapsayacak ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kırılmasıyla ilgilenecek bir heyet kurulması önerisinde bulundu.

Dünya parlamentoları üyelerini ve özellikle de İngiliz parlamenterleri işgal rejimine uygulanan akademik ve ticari boykotu desteklemeye davet eden El-Hudari, İngiliz toplumunun Filistin halkının haklarına verdiği desteği övdü.

İngiltere Parlamentosu’nda Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayla ilgili düzenlenen panele video konferans ile katılan El-Hudari, adalet ve özgürlük üzerine inşa edilmeyen barışın çürük olacağına, kalıcı barışın işgalin sona ermesini ve gasp edilen hakların iadesini gerektirdiğine dikkat çekti.

Milletvekili Cemal El-Hudari, adil bir barış için Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılmasının zaruri olduğunu ifade etti.

Bazı Avrupa parlamentolarının Filistin devletini tanımasından duyduğu memnuniyeti dile getiren El-Hudari, ablukaya ve Filistin’i işgale son vermesi için işgal rejimine baskı yapacak daha etkili adımların atılması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.