El-Kassam: Batı Yaka’daki Direniş Mescid-i Aksa’yı Savunmanın Yolunu Bulacak

  • 28 Temmuz 2015
  • 828 kez görüntülendi.
El-Kassam: Batı Yaka’daki Direniş Mescid-i Aksa’yı Savunmanın Yolunu Bulacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Mescid-i Aksa’nın kırmızıçizgi olduğunu ifade ederek, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların kolaylıkla geçiştirilemeyeceğini bildirdi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, “Batı Yaka’daki halkımız ve direnişimiz işgalciye yeni bir ders vermenin yolunu bulacak ve Mescid-i Aksa’nın kırmızıçizgi olduğunu, Mescid-i Aksa’ya verilecek zararın geçiştirilmeyeceğini öğreteceğini söyledi.

Ebu Ubeyde, işgal rejiminin Batı Yaka ve Kudüs’te Filistin halkına yönelik ihlallerini sürdürmesinin işgalcilerin ancak güçten anladığını gösterdiğini ve sadece direnişin işgalcileri caydırabileceğini ifade etti.

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü bu açıklamalarını işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin dün (26 Temmuz Pazar) Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın üzerine yaptı.

İşgal güçleri, sözde “Heykelin Harabı” yıldönümü münasebetiyle Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında Mescid-i Aksa cemaatine karşı şiddet kullanmış ve müdahale sırasında çok sayıda Filistinli yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.