El Meyadin: Suriye’de teröristlerin ilerlemekte olduğuna dair haberler psikolojik savaştan ibaret

  • 20 Haziran 2015
  • 727 kez görüntülendi.
El Meyadin: Suriye’de teröristlerin ilerlemekte olduğuna dair haberler psikolojik savaştan ibaret

El Meyadin televizyonu, teröristlerin Suriye’nin kuzeyinde ve güneyinde ilerlemekte olduğuna dair haberlerin psikolojik savaş propagandası dışında bir gerçekliğinin olmadığını bildirdi.
 El Meyadin muhabiri Grassia Bitar, silahlı grupların ilerlemekte olduğuna dair iddialara ilişkin haberinde şunları belirtti.

Suriye’nin güneyinde ve kuzeyinde birçok çatışmalar oluyor. Bunlarla ilgili birçok söylentilere tanık oluyoruz.

Kuzeyde silahlı grupların Halep’in batısında Raşideyn bölgesini ele geçirdiği söyleniyor. Her ne kadar silahlı gruplar buraya hakim olduğunda Halep’e ulaşma yolları açılmış oluyor; ama gerçek şu ki bu eksende herhangi bir yeni gelişme olmadı.

Bazı medya organları Suriye ordusunun mevzilerinden boşalttığını ve bunun üzerine Yeni Halep ile Halidiye halkının göç etmeye başladığını iddia ettiler.

Türkiye Suriye’nin kuzeyindeki müdahalelerini arttırmış olsa da buradaki silahlı gruplar hiçbir şekilde ilerleyemedi.

Güneyde de benzer bir durum söz konusu. Aradaki tek fark burada İsrail’in müdahale ediyor olması.

Güney cephesinde nüfusunun çoğunluğunu Dürzilerin oluşturduğu Hadar köyü bölgesinde şiddetli çatışmalar oluyor. Silahlı gruplar, bu köye 1 veya 1.5 kilometre mesafedeki Talal bölgesini ele geçirdiklerini iddia ettiler; ancak daha sonra kendilerini yalanlamak zorunda kaldılar.

Güneydeki saldırıların hedefi Şam çevresindeki Batı Guta’ya ulaşmaktır. İsrailliler bu gelişmeleri dikkatle izliyorlar. Çünkü Suriye içerisinde bir güvenli bölge oluşturma peşindeler.

İsrail Genelkurmay Başkanı General Gadi Esenkot açıkça İsrail rejiminin Suriye sınırı yakınlarında savaşa izin vermeyeceğini söyledi. İsrail kendi sınırlarına mülteci akını olmasından kaygı duyuyor.

ydh

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.