El-Sümeriye: Irak’taki Krizin Çözümü İçin İki Seçenek Var

  • 05 Kasım 2019
  • 860 kez görüntülendi.
El-Sümeriye: Irak’taki Krizin Çözümü İçin İki Seçenek Var

  Irak kaynakları, ülkedeki mevcut krizin çözümü ve önümüzdeki 72 saat içinde olayların netleştirilmesi için iki seçenek olduğunu belirtti.

El-Sümeriye haber kanalı, ismini açıklamadığı Irak’lı bir siyasi yetkiliden naklederek şöyle dedi: “Başbakan Adil Abdulmehdi’nin istifasını talep eden siyasi güçleri ikna etme girişimleri var. Bu girişimle, Adil Abdulmehdi’ye yeni bir başbakan seçilene kadar altı ay süre tanınması istenmektedir.”

Iraklı yetkili açıklamalarına şöyle devam etti: “Göstericilerin çoğu hiçbir tarafa bağlı değil. Durumu sakinleştirmek için iki şekilde çaba gösteriliyor. Birincisi, mevcut başbakanın yerine geçmesi için zemin hazırlığı gibi siyasi anlaşma yaparak durumu sakinleştirme adımları; ikincisi, gösterilerin hacmini azaltarak ve günlük gösterileri, haftalık gösterilere dönüştürerek durumu sakinleştirmek.”

Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Bir dizi adıma karar verilip krizden bir çıkış yolu yaratarak, gerginliği hafifletecek adımlar var. Bu adımlar arasında, iki tarafın başbakanlık görevine ve Adil Abdulmehdi’nin istifası için uzlaşılan yeni bir adayın önerildiği alternatif bir plan var. Bu adım, insanların evlerine geri döndürülememesi üzerine geldi.”

Iraklı yetkili, arabuluculukla ilgili süreçten bahsederek; “Durum önümüzdeki 72 saat içinde netleşecek” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.