Emir Abdullahian: İran ve Rusya ilişkileri stratejiktir

  • 20 Haziran 2019
  • 1.809 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: İran ve Rusya ilişkileri stratejiktir

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, İran ve Rusya arasında bölgesel ve küresel meselelerde işbirliği ve ikili ilişkilerine vurgu yaparak iki ülke arasındaki ilişkileri stratejik niteledi.

Çarşamba günü Rusya’nın Tahran Büyükelçisi Jagaryan’la görüşen İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, İran ve Rusya bölgesel önemli konumları itibarı ile bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasında önemli rol ifa edebileceklerini belirtti.

Amerika devletinin İran milletine dayattığı zalimane yaptırımları kınayan Emir Abdullahian, Avrupa ülkelerinin Bercam nükleer anlaşmasını koruma çabaları yeterli olmadığını, bu ülkelerin anlaşmayı korumak için etkili ve pratik adımlar atmaları gerektiğini vurguladı.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın ortaya attığı Yüzyılın anlaşması henüz uygulanmadan bozguna uğradığını belirten Emir Abdullahian, siyonistlerin bölgede entrikaları hakkında uyarıda bulundu.

Görüşmede Rus diplomat Jagaryan da iki ülkenin ortak komisyonunun son başarılı oturumuna işaret ederek, Tahran ve Moskova siyasi ve parlamenter alanlarda yakın işbirliğinde bulunduklarını, bu işbirliğini geliştirmek gerektiğini belirtti.

Rusya Büyükelçisi ayrıca Suriye’de son gelişmelerin olumlu olduğunu, bu ülkenin en temel meselesi siyasi çözüm yolu ve iktisadi açıdan yeniden inşa edilmek ve anayasa komisyonu üzerinde odaklanmaktan ibaret olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.