Emir Abdullahian: Kaşıkçı Suud tarafından öldürülmüş olabilir

  • 18 Ekim 2018
  • 1.793 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: Kaşıkçı Suud tarafından öldürülmüş olabilir

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Arabistanlı muhalif gazetecinin Suud hanedanı tarafından suikaste uğramış olması beklenmedik bir durum olmadığını açıkladı.

Rusya’nın Russia Elyom haber kanalına mülakat veren İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Emir Abdullahian, Suud rejimi son aylarda Yemen’de binlerce sivili, kadını ve çocuğu katleden bir rejim olduğunu ve bu yüzden muhaliflerine karşı da aynı yöntemi izlemiş olabileceğini belirtti.

Sözün Özü adlı bir TV programına katılan İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Emir Abdullahian, Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın suikast olayı ile ilgili, Türkiye yönetiminin araştırmalarının sonucunu beklemek gerektiğini kaydetti.

Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı geçen 2 Ekim Salı günü Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kayboldu.

Türkiye polisinin ilk raporları Kaşıkçı’nın konsolosluk binasının içinde ve Suud hanedanının talimatı üzerine infaz edildiği yönünde.

Amerika’nın Washington Post gazetesi de video ve ses kayıtları Kaşıkçı’nın işkence edildikten sonra öldürüldüğünü ortaya koyduğunu yazdı.

Bundan başka, Türkiye medyasında çıkan haberlere ve yayımlanan belgeler ve kanıtlar da Suud rejiminin veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın İstanbul’a yolladığı yakınları Cemal Kaşıkçı’yı öldürdüklerini gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.