Emir Abdullahian: Şehit Süleymani direniş kahramanıdır

  • 28 Ocak 2020
  • 574 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: Şehit Süleymani direniş kahramanıdır

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani onca fedakarlığı ile İslam dünyasının hakiki değerlerini savunan direniş ekseninin unutulmaz kahramanı olduğunu vurguladı.

Pazartesi günü Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın Tahran temsilcisi Halid Kuddumi ile görüşen Emir Abdullahian, bölgede başta şehit General Süleymani suikastına değinerek, General Süleymani’nin küresel istikbarı ve bölge içi ve bölge dışı uydularını tam hezimete uğratıncaya dek direnişe devam etme yönündeki çizgisi ve amacı süreceğini belirtti.

Amerika terör devleti tarafından Filistin meselesi için hazırlanan ve yüzyılın anlaşması adıyla anılan şom plana da temas eden Emir Abdullahian, bu planda Filistin milletinin gerçek hakları asla göz önünde bulundurulmadığını ve bu yüzden Amerika’nın diğer tek yanlı planları gibi bozguna uğrayacağını ifade etti.

Emir Abdullahian, Amerika terör devletinin siyonist rejimi kurtarma çabaları yüzyılın anlaşmasına karşı da direnişin devam etmesi gerektiğini ortaya koyduğunu, zira bu anlaşma İslam dünyasının bir parçası olan Filistin milletinin şanı ve onuruna aykırı olduğunu vurguladı.

Görüşmede Kuddumi de Amerika terör devletinin General Kasım Süleymani’yi şehit etmesi devlet terörünün en bariz örneği ve beyaz saray elebaşılarının acizliği ve korkusunun işareti olduğunu belirtti.

Kuddumi, bu cinayet uluslararası hukuk ve yasaların açık ihlali olduğunu ve General Süleymani’nin IŞİD terör örgütü ile mücadelede ve yine çakma İsrail yok oluncaya dek Filistin ülküsüne destek vermekte ne denli etkili olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.