Emir Abdullahian: Yaptırımlar kaldırılmadan Amerika anlaşmaya geri dönemez

  • 07 Aralık 2021
  • 507 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: Yaptırımlar kaldırılmadan Amerika anlaşmaya geri dönemez

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, Amerika yönetimi İran İslam Cumhuriyeti’ne dayattığı zalimane yaptırımları kaldırmadan Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP nükleer anlaşmasına geri dönmesi imkansız olduğunu vurguladı.

Rusya’nın Commersant gazetesine mülakat veren Dışişleri Bakanı Emir Abdullahian bu açıklamayı yaparak şöyle ekledi:

Batı yükümlülüklerini yerine getirmemesine karşın İran iyi niyetini göstermek ve tek yanlı illegal yaptırımların kaldırılması için yine de iyi bir anlaşmaya varmaya hazırdır.

Bakan Emir Abdullahian, İran’ın nükleer programında gelinen nokta, Amerika yönetiminin KOEP nükleer anlaşmayı yok etmek için elinden gelen çabayı harcamasının sonucu olduğunu vurguladı.

Viyana’da İran milletine dayatılan illegal yaptırımların kaldırılması ve Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP nükleer anlaşmasının ihya edilmesi için düzenlenen müzakereler 29 Kasım Pazartesi günü başladı. İran İslam Cumhuriyeti müzakerelerde Amerika’nın illegal yaptırımlarının kaldırılması ve İran’ın nükleer faaliyetleri hakkında karşı tarafa iki belge sundu.

İran ile müzakere eden 4+1 grubu üyeleri (Almanya, Fransa, Britanya, Rusya ve Çin) İran’ın önerilerine cevap vermek için başkentleri ile istişarede bulunmaları gerektiğini belirtti. Buna göre onlara başkentleri ile müzakere ettikten sonra Viyana’da yeniden müzakerelere devam etmeleri için fırsat tanındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.