Emir Abdullahian: Yemenliler Suudilere ağır ders verdi

  • 01 Aralık 2018
  • 1.189 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: Yemenliler Suudilere ağır ders verdi

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian Yemen milleti saldırgan Suud rejimine ağır bir ders verdiklerini belirtti.

Cuma günü twitter hesabına bir not düşen İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, S. Arabistan’ın Yemen topraklarına tecavüz ettiği günün üzerinden yaklaşık dört yıl geçtiğini, Yemenli iradeli insanlar yalın ayakla direnişleri ve Yemen ordusunun füzeleri ile Suud rejimine ağır bir ders verdiklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Cuma günü twitter sayfasında bir kez daha Yemen krizinin çözümü için Tahran yönetiminin dört maddelik planını hatırlattı. Dışişleri Bakanı Zarif Nisan 2015’te ve Suud rejiminin başını çektiği ittifakın Yemen topraklarına saldırdıktan hemen sonra BM dönem genel sekreteri Ban Ki Moon’a bir mektup yazarak Yemen’in kötü durumu hakkında uyarıda bulundu. Zarif mektupta Yemen’de derhal ateşkes ilan edilmesi, insani yardımların ulaştırılması ve tüm Yemenli tarafların katıldığı siyasi müzakerelerin başlaması ve milli vahdet hükümeti kurulması Yemen’de kalıcı barışı güvence altına alacağını kaydetti.

BM de Yemen savaşı hakkında yayımladığı raporunda bu savaşı beşeri tarihin en vahim insani faciası niteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.