Emir Abdullahiyan: ABD ve İsrail Baas partisini ihya etme peşinde

  • 08 Ekim 2019
  • 850 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: ABD ve İsrail Baas partisini ihya etme peşinde

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian Irak’ta yaşanan son gelişmelere işaret ederek, siyonistler ve Amerikalılar eski Baas partisinin kalıntılarını güncelleştirerek yeniden yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Bir TV programına çıkan İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, Irak’ta son günlerde yaşanan huzursuzluklarla ilgili soruya verdiği cevapta, siyonistler ve Amerikalılar sanal ortam, kültürel ve sosyal alanlardan Irak’ı istikrarsızlaştırmak ve kendilerinin gözetlediği hükümeti işbaşına getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Suriye krizine değinen Emir Abdullahian, Suriye istikrar ve güvenlik doğrultusunda ilerlediğini ve durumu her geçen gün daha da iyileştiğini, ancak 15 bini İdlib’de bulunan 75 bin terörist bu ülkede bulunduğunu ve halkı rehin aldıklarını kaydetti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian Suriye yönetimi bu ülkede terörist meselesini bir an önce sonlandırmak istediğini, ancak ABD açıkça teröristleri desteklediğini vurguladı.

Son iki günde Amerikalı terörist askerlerin bir bölümü Fırat’ın doğusundan çekildiğini belirten Emir Abdullahian, Türkiye’nin kaygılarını saygı ile karşıladıklarını, ancak TSK’nın Suriye topraklarına girmesi ne bu iki ülkeye ve ne de bölgeye güvenlik getireceğini, Türkiye bunu yaparsa güvenlik şartları daha da karmaşık hale geleceğini ifade etti.

Emir Abdullahian, Amerika Suriye’de sağlam konumu olmadığını, fakat Suriye’yi İsrail’in güvenliği için bölmek ve bölgeyi kriz içinde tutmak istediğini belirtti.

Emir Abdullahian ayrıca siyonistleri tanıyan Muhammed bin Salman için de Tel aviv S. Arabistan’ın geleceğine plan yaptıklarını ve bu ülkeyi üçe bölmeyi istediklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.