Emir Abdullahiyan: BM Güvenlik Konseyi kararı terörizmle mücadelede etkilidir

  • 02 Ocak 2017
  • 852 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: BM Güvenlik Konseyi kararı terörizmle mücadelede etkilidir

İran meclis başkanının uluslararası işler yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de ateşkesi destekleyen kararının terörizmle mücadelede yardımı olacağından etkili olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, Güvenlik Konseyi’nin  Suriye’de ateşkesle ilgili  aldığı karara temasla, bu kararın Suriye’de siyasi sürecin  tamamlanması  ve terörizmle mücadeleye yardım çerçevesinde önemli olduğunu belirterek, bu konuda uluslararası ciddi  bir iradenin olmaması halinde Suriye buhranın çözümünün de  mümkün olmayacağını söyledi.

Emir Abdullahiyan, Amerikalıların bu kararı veto etmemesine rağmen  ama terörizmle mücadele konusundaki siyasetlerinin  çifte standart ve  iki yüzlü olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Güvenlik Konseyi,  cumartesi gecesi Rusya ve Türkiye’nin teklifi doğrultusunda  ateşkesin sağlanması yönünde sunulan karar tasarını kabul etmişti.  Karara göre ateşkes  terör örgütü en’Nusra ve IŞİD gibi örgütleri kapsamıyor.

İran meclis başkanı yardımcısı,  Kazakistan’da yapılacak Suriye konulu konferansa da temasla, ”Kazakistan’da  Suriye’de buhrana siyasi yol bulunması konusunda çok önemli  adımlar atılabilir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.