Emir Abdullahiyan: Filistin direniş gruplarının siyonist İsrail aleyhinde mücadelesi devam edecek

  • 07 Åžubat 2018
  • 916 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Filistin direniş gruplarının siyonist İsrail aleyhinde mücadelesi devam edecek

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin direniş gruplarının siyonist İsrail aleyhinde mücadelelerinin devam edeceğine vurgu yaptı.

Ä°RNA’nın haberine göre, Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün Filistin Ä°slami Cihad hareketi’nin Tahran temsilcisi Nasır Ebu Åžerif’le görüşmesinde, direniÅŸ gruplarının siyonist Ä°srail aleyhindeki mücadelelerinin rolüne vurgu yaparken, ”direniÅŸin devam etmesini bu gasıp rejim aleyhinde tek seçenek olarak’ niteledi.

Emir Abdullahiyan, Tahran’da düzenlenen Ä°slam ülkeleri meclis baÅŸkanlarının son oturumuna da temasla, Ä°slam ülkeleri parlamento yetkililerinin  Kudüs ve Filistin’i kesin bir ÅŸekilde desteklediklerini söyledi.

Ebir Abdullahiyan, Amerika’nın Rusya, Lübnan Hizbullahı hareketi ve HAMAS’a yönelik yeni yaptırımlarının iÅŸe yaramazlığına iÅŸaretle, bu durumun aslında ülkelerin ve grupların iradelerinin güçlenmesine vesile olacağını söyledi.

Sözkonusu görüşmede Nasır Ebu Åžerif de, Ä°ran’ın Filistin ve Kudüs konusundaki  desteklerini ve tutumunun takdire ÅŸayan olduÄŸunu belirterek, ‘Filistin halkı ve direniÅŸinin siyonist Ä°srail’e karşı güçlü mücadelesini sürdüreceÄŸini ve bu rejimin uykusunu kaçırmaya devam edeceÄŸini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.