Emir Abdullahiyan, Katarlı yetkili ile görüştü

  • 30 Aralık 2015
  • 1.118 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan, Katarlı yetkili ile görüştü

Katar İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Başkanı Ali bin Samih el Marri’nin başkanlığındaki heyet, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan ile buluştu.

Bugün Tahran’a giden el Marri, İran Dışişleri Bakanı’nın Arap ve Afrika Bölgeleri Sorumlusu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelerek ikili ilişkileri ele aldı.

El Marri, İran’ın bölgedeki önemli konumuna ve kültürel, bilimsel ve ekonomik potansiyellerin ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik kullanılabileceğine değinerek, “Katarlı heyetin Tahran’ı ziyaret etmesi, Katar devletinin İran ile ilişkilerini artırmak için verilen en göze çarpar sinyallerden birisidir” dedi.

Katar Emiri’nin iki ülkenin ilişkilerinin sağlam ve kalıcı kalmasına yönelik vurgu yaptığını dile getiren el Marri, zira ortak mukadderata sahip olan iki ülke oldukları kaydetti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan da bu görüşmede, İran’ın Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkelerle ilişkilerini geliştirme stratejisi güttüğünü belirterek, ilişkilerin pekişmesi için müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

İran’ın komşularla barışçıl bir şekilde ilişki kurmaya çalıştığını söyleyen Emir Abdullahiyan, “Bölgenin kritik durumuna nazaran, yüzyıllarca barış içinde yaşadığımız komşularla ilişkilerimizin barışçıl şekilde devam etmesi için akılcı yaklaşımlar sergilemeliyiz” diye açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.