Emir Abdullahyan: İmam Musa Sadr yaşıyor olabilir

  • 01 Eylül 2018
  • 1.377 kez görüntülendi.
Emir Abdullahyan: İmam Musa Sadr yaşıyor olabilir

İran meclis başkanının uluslararası işleri özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, hiç kimsenin itminan içinde İmam Musa Sadr’ın şehit olduğunu söyleyemediğini bildirdi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün gece yaptığı açıklamada, ”Libya ve Lübnan’da etkili şahsiyetlerin, İmam Musa Sadr’ın kaderiyle ilgili açıklama yapmalarının beklendiğini’ belirterek, bu konuyla ilgili olarak ‘aktif ve özel’ bir komitenin araştırma yapması gerektiğini söyledi.

Bu arada Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Cuma günü “İmam Musa Sadr’ın kaçırılışının 40. yıldönümünde, İmam Musa Sadr’ın Lübnan’da birlikteliğin simgesi olarak niteledi ve onun her zaman Lübnan’ın birliğinden ve barış içinde yaşaması için çaba harcadığını söyledi.

Lübnan Şiileri Yüksek Meclisi kurucusu ve Lübnan Emel Hareketi lideri İmam musa Sadr, beraberinde iki kişiyle 31 ağustos 1978 tarihinde Libya’nın devrik diktatörü Muammer Kaddafi’nin daveti üzerine Libya’ya gitmiş ve o tarihten bu zamana kadar kendisinden ve beraberindekilerden haber alınamamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.