Emir Hatemi: İran bölgede güvensizliği başlatan taraf olmayacak

  • 10 Nisan 2019
  • 1.223 kez görüntülendi.
Emir Hatemi: İran bölgede güvensizliği başlatan taraf olmayacak

Savunma Bakanı General Emir Hatemi, İran İslam Cumhuriyeti bölgede güvensizliği başlatan taraf olmayacağını, ancak tehdit durumunda kesinlikle tepki göstereceklerini vurguladı.

İslami Şura Meclisi’ne gelişi sırasında muhabirimize demeç veren Savunma Bakanı General Hatemi, Amerika devletinin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun adını bu ülkenin terör örgütü listesine almak gibi ahmakça hareketini değerlendirdiği açıklamasında şöyle dedi:

Eğer İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu bölgede teröristlerle mücadele etmemiş olsaydı, bugün dünyaya başka şartlar hakim olmuştu. Amerika devletinin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ile ilgili kararı, Washington’un şimdiye kadar aldığı ucuz kararlardan daha da ucuz ve hukuki açıdan daha da zayıf bir karardır. Bu yüzden uluslararası camia bu kararı asla onaylamaz.

Savunma Bakanı General Hatemi Tahran yönetiminin Amerika’nın İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ile ilgili kararına karşı nasıl bir strateji izleyeceği konusunda da, Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Amerika aleyhinde uluslararası mahkemelerde dava açmanın takipçisi olacağını ifade etti.

Amerika Başkanı Donald Trump Pazartesi günü bir açıklama yaparak, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu  Amerika’nın terör örgütleri listesine aldığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.