Emirabdullahiyan: Bir Tv kanalı Arap parasıyla İran’ı karıştıramaz

  • 24 Ekim 2022
  • 72 kez görüntülendi.
Emirabdullahiyan: Bir Tv kanalı Arap parasıyla İran’ı karıştıramaz

İran Dışişleri Bakanımız Hüseyin Emirabdullahiyan dün Ermenistan ziyareti kapsamında bu ülkede yaşayan İranlılar, diplomatlar, Büyükelçilik personeli ve ayrıca Erivan’daki İranlı organlarda bulunan personelden oluşan bir toplulukla bir araya geldi.
Erivan’daki İranlılara ait Şehid Fehmide okulunda gerçekleşen bu ziyarette Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan yaptığı konuşmasında “İran ile Ermenistan arasındaki ilişkiler giderek artan bir çizgiyi izliyor. Biz ayrıca Azerbaycan ile Ermenistan cumhuriyetleri arasındaki anlaşmazlığa barışçı
bir yolla son verme ve Kafkasya bölgesini huzura kavuşturma çabasındayız. Bizim isteğimiz yabancı güçlerin bölge işlerine müdahale etmemeleri” dedi.
Emirabdullahiyan konuşmasının devamında ABD başta olmak üzere batılı ülkelerin İslami İran’a yönelik ikili bir siyaset uyguladıklarını eleştirerek, İran’la müzakerelerinde avantaj koparma niyetiyle kargaşa ortamını körüklediklerini vurguladı ve daha sonra salonda bulunan İranlılara hitaben “Ben buradan sizleri temin ediyorum, bir televizyon kanalının Arap bir ülkeden aldığı parayla İran’da huzursuzluk yaratmalarına asla izin vermeyiz” diye vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.