Emirliklerin komplosu, Siyonistlerin Yemen güneyinde bulunması

  • 30 Ekim 2022
  • 68 kez görüntülendi.
Emirliklerin komplosu, Siyonistlerin Yemen güneyinde bulunması

Yemen’in güneyinde siyasi düzensizlik en üst düzeydeyken ve bağımlı hükümet, işlerini yönetmede en az güce bile sahip değilken, Siyonist rejim, BAE tarafından tasarlanan bir komployla Yemen’in güneyindeki askeri varlığını yoğunlaştırdı.

Siyonistlerin Yemen’in güneyindeki varlıkları, Eylül 2020’de bu rejim ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında ilişkileri normalleştirme anlaşmasının imzalanması ile başlayarak zamanla pekişti. Başlangıçta BAE Siyonist rejim ile birlikte Yemen’in güneyinde Sokotra takımadalarında Abd-el Kuri adasında bir havaalanı hizmete soktu. Havalimanının açılışında istifa eden Yemen hükümetinin bile rızası dikkate alınmadı ve esasen müstafi hükümet ile hiçbir koordinasyon yapılmadı. Devamında Siyonist rejim kendi askeri ve istihbarat personelinden bazılarını Yemen’in güneyine göndererek birkaç askeri üs kurdu.
En son girişimde, haber kaynaklarının bildirdiğine göre BAE ve Siyonist rejim ile uzlaşmanın başlıca aktörlerinden olan Mahmut Fetih Ali el-Hace ise adada Hajher dağlık bölgesinde büyük bir arazi satın aldı. Güvenilir kaynakların bildirdiğine göre el-Hace’nin bu konudaki hedefi, Siyonist rejim için Sokotra adasında yeni bir üs kurmaktır. Hajher ise Hadibu sahiline nazır bir bölgededir.
Anlatılanlara göre Siyonist rejim ve Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin Yemen’in güneyindeki çalışmalarının başlıca hedefi, bölgesel hava savunmasının kurulmasıdır. Bu bağlamda Siyonist rejimin Savaş Bakanı Benny Gantz 20 Haziran’da “Orta Doğu Hava Savunma Koalisyonu” adında bir bölgesel hava savunması oluşturmakta olduklarını iddia etti.
BAE ve Siyonist rejimin eylemi, taraflar arasında askeri ve istihbarat alanlarındaki işbirliğini sürdürürken, aynı zamanda Yemen kaynaklarının yağmalanmasını da hedefliyor. Yemen’in enerji kaynakları bu ülkenin güney bölgelerinde yer alırken aynı zamanda ülkenin güneyinde de stratejik limanlar bulunmaktadır.
Ayrıca BAE ile Yemen’in güneyindeki Siyonist rejim arasında Suudi Arabistan’ın da haberdar olduğu ve Riyad hükümetinin rızasıyla yapıldığı sanılan işbirliği, Yemen’i bölmek amacıyla yürütülüyor. Siyonist rejim her zaman İslam ülkelerinin bölünmesini ve onları kendi çıkarları doğrultusunda küçük ülkeler haline getirmesini görmektedir. Zira BAE ve Bahreyn gibi bazı küçük Arap ülkeleri, işgalci rejim ile ilişkilerin normalleştirilmesinin başını çekiyorlar.
Bu arada Siyonist rejimin Yemen’in güneyindeki askeri varlığı ve BAE ile işbirliğini attırması, Yemen ulusal kurtuluş hükümetin çalışma alanının ülkenin güneyine yayılmasını ve Yemen’de güçlü bir hükümetin şekillenmesini engellemek hedefi ile yapılıyor. Birleşik Arap Emirlikleri Siyonist rejimi kendi hedeflerine ortak etmek ve başta Amerika olmak üzere batı ülkelerinin daha fazla desteğini almak istiyor.
Bu bağlamda Yemen ulusal kurtuluş hükümeti savunma bakanı Muhammed Nasır el-Atifi ise yaptığı açıklamada, saldırgan ülkelerin bazı taleplere karşı Yemen’i Siyonist rejim ve destekçisi batılı hükümetlere vermelerine dair resmi anlaşması ve komplosundan haber verdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.