Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bombalı saldırılar düzenlendi

  • 14 Ocak 2016
  • 730 kez görüntülendi.
Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bombalı saldırılar düzenlendi

Görgü tanıkları, ilk patlamanın kent merkezindeki bir kafede 3 intihar eylemcisinin üzerlerine bağladıkları bombaları patlatması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Saldırılarda 3 intihar eylemcisi ölürken, 1’i polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

Tanıklar, iki saldırganın da kafenin yer aldığı alışveriş merkezinin yakınlarındaki bir polis noktasına saldırı düzenlediğini belirtti. Saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın halen sürdüğü kaydedildi.

İkinci saldırı

İlk saldırıdan yaklaşık 2 saat sonra, olay yerinin hemen yakınında ikinci bir patlama meydana geldi. Görgü tanıkları, 25 polis olay yerine girdikten 5 dakika sonra bir patlama daha olduğunu söyledi. Patlamanın intihar eylemcisi tarafından mı düzenlendiği yoksa uzaktan kumandalı bir bombanın mı patlatıldığı henüz bilinmiyor.

Yerel televizyon kanalı TVOne, kentin diğer kesimlerinde 3 patlamanın daha olduğunu duyurdu.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Çalışma ziyareti için Batı Java eyaletinde bulunan Devlet başkanı Joko Widodo, saldırıların ardından yaptığı açıklamada “Devletimiz ve milletimiz, bu tür terör eylemlerinden korkmamalı. Teröre karşı dik durarak, mücadele etmeliyiz” dedi.

EN AZ 6 BÜYÜK PATLAMA

Caddeleri kordon altına alan polis yetkilileri, başka patlamalar olabileceği kaygısıyla insanlara dışarı çıkmama uyarısında bulunduklarını söyledi. Görgü tanıkları en az 6 büyük patlama sesi duyduklarını ifade etti.

SİLAHLI MİLİTANALARLA ÇATIŞMA

Polis ekipleri, patlamalardan en az birisinin intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiğini, 14 silahlı militanın da çatışmaya girdiğini bildirdi. Olay yerinde bulunan bazı görgü tanıkları, bir kafeteryada 3 teröristin üzerlerindeki bombaları patlattığını belirtti.

“DURUM KONTROL ALTINA ALINDI”

Çalışma ziyareti için Batı Java eyaletinde bulunan Devlet başkanı Joko Widodo, saldırıların ardından yaptığı açıklamada “Bu eylem, kamu düzenini bozmayı ve halk arasında korku salmayı amaçlıyor. Ziyaretini yarıda keserek Cakarta’ya dönmek üzere yola çıkan Widodo, “Devletimiz ve milletimiz, bu tür terör eylemlerinden korkmamalı. Teröre karşı dik durarak, mücadele etmeliyiz” dedi.

Widodo, durumun kontrol altına alındığını belirterek halkı sakin olmaya çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.