Ensari: İslam Uleması terörizmle mücadelede temel rol ifa etmekte

  • 23 Ağustos 2017
  • 1.347 kez görüntülendi.
Ensari: İslam Uleması terörizmle mücadelede temel rol ifa etmekte

İran dışişleri bakan yardımcısı Cabir Ensari Lübnan Müslüman Alimler Merkezini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, İslam dünyasında din alimlerinin siyonizm ve terörizme karşı mücadelede her zaman temel bir rol ifa ettiğini bildirdi.

Dün öğleden sonra gerçekleşen bu ziyaret sırasında Lübnanlı onlarca din alimi ile ortak bir oturum düzenleyen İran dışişleri bakan yardımcısı Cabir Ensari, siyonist rejim karşısında direniş ve Şii ve Sünni alimlerin vahdet ve dayanışması yönünde bu merkezin ifa ettiği önemli rolü takdir ederek, siyonist ve tekfiri terörizmin, İslam dünyasına yönelik iki ciddi tehdit olduğunu ve her kesin bu tehlike karşısında direnmesi, mücadele vermesi gerektiğini bildirdi.

Tekfiri akımların İslam’la uzaktan yakından hiç bir ilgisinin bulunmadığını belirten Cabiri Ensari, bugün İslam ümmetinin her zaman göre daha fazla birlik ve dayanışmaya muhtaç olduğunu ve Lübnan’da İslam uleması topluluğunun İslam Mezhepleri arasında vahdet minarelerinden biri sayıldığını bildirdi.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Arap ve Afrika Büro Başkanı Hüseyin Cabiri Ensari, Dürzi Lideri Şeyh Naim Hasan ile görüştü.

Resmi bir ziyaret kapsamında Lübnan’da bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Arap ve Afrika Büro Başkanı Hüseyin Cabiri Ensari, Dürzi Lideri Şeyh Naim Hasan ile bir araya geldi.

Cabiri Ensari, Lübnan’da ulusal uzlaşının sağlanmasıyla birlikte siyasi ve toplumsal istikrarın tesis edilmesinde Dürzi aşiretinin yapıcı rolünden dolayı Şeyh Naim Hasan’ı takdir etti.

Cabiri Ensari ilaveten, “Lübnan farklı etnikler, mezhepler ve dinlerin barış içinde birlikte yaşamasının simgesidir. Bunun yanı sıra Siyonist Rejim’in işgalciliği ve DEAŞ’a karşı durarak direnişi temsil ediyor” açıklamasını yaptı.

Lübnan’a yaptığı ziyaretiyle ilgili Hüseyin Cabiri Ensari, şunları söyledi: Bu ülkenin siyasi ve dini liderleriyle görüşme amacımız İran’ın Lübnan’daki birlik ve beraberliği desteklediğini iletmektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.