Ensarullah: Amman müzakereleri sonuç alınmadan sona erdi

  • 08 Şubat 2019
  • 1.760 kez görüntülendi.
Ensarullah: Amman müzakereleri sonuç alınmadan sona erdi

Yemen Ensarullah hareketi mahkumların takası komisyonundaki bir kaynak, Perşembe günü (dün) yaptığı açıklamada, Ürdün’ün başkenti Amman’da Yemen müstafi hükümetinin temsilcileriyle görüşmelerin sonuç alınmadan sona erdiğini söyledi.

Esirlerin takası için görüşmeler geçen salı günü Amman’da başlamıştı. Esirlerin takası ve ölenlerin cesetlerin teslimi konusunda taraflar arasında anlaşmaya varılması bekleniyordu ama Suudi rejiminin işbirlikçisi olan müstafi Yemen hükümeti temsilcilerinin çıkardığı engeller yüzünden görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Yemen Ensarullah heyeti başkanı Abdulkadir El’Murtaza, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Arabistan’ın esirlerle ilgili doğru dürüst rakam vermediğini ve müstafi Yemen hükümeti heyetinin de esirlerin takasına karşı olduğunu söyledi.

El-Murtaza, toplantıdaki katılımcılar arasında esirlerin tam takasının zor olduğu konusunda bir görüşün hakim olduğunu ancak Yemen müstafi hükümetinin Ensarullah’ın esirlerin yüzde 50’sinin takasının veya 200 esirin takasının gerçekleşmesi yönündeki teklifini kabul etmediğini söyledi.

BM Yemen özel temsilcisi Martin Griffiths’in sözkonusu müzakerelerde yer aldığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.