Ensarullah Lideri Abdulmelik Husi: Suud Rejimi ABD’nin Oyuncağıdır

  • 23 Şubat 2016
  • 1.027 kez görüntülendi.
Ensarullah Lideri Abdulmelik Husi: Suud Rejimi ABD’nin Oyuncağıdır

Yemen Ensarullah hareketinin lideri Abdulmelik el-Husi şehitler günü münasebetiyle yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu: Suudi işgalci koalisyonunun cinayetleri, zalim güçlerin ne denli ahlaki çöküş yaşadıklarını göstermektedir.

Şehitler günü, bizlerin zor günlerden geçtiğimiz ve ülkemizin yüzlerce şehit verdiği bir dönemde gelip çatmıştır.

Şehitler günü, şehitlerin direniş psikolojisini canlandırmakla birlikte onların yollarını sürdürmeye, onların ailelerine şükran sunmaya ve milletin şehitler karşısındaki görevlerine vurgu yapmaktadır.

Şehitler günü, işgalci Suudi koalisyonunun cinayetlerinin gölgesinde gelip çatmıştır. Büyük Yemen halkı birbiri ardınca cihat meydanında, dinini ve ülkesini savunma yolunda şehitlerini sunuyor. Bugünlerde işgalciler binlerce Yemen vatandaşını evlerinde, şehirlerinde ve köylerinde şehit ediyorlar.

Bizim milletimiz bugün başında Amerika’nın ve İsrail’in olduğu ümmetin düşmanlarıyla ele ele veren Suudi rejimi öncülüğündeki Arap ülkeleri gibi şer güçlerine karşı mücadele etmektedir. Bu nedenle de savunma, cihat ve şehadet kültürüne ihtiyacı vardır.

BM Güvenlik Konseyi sadece Amerika’nın güvenlik konseyidir. Bu konsey, milletlere ve hükümetlere karşı yapılan işgallere meşruluk kazandırmak için vardır ve bir bağımsızlığı bulunmamaktadır.

Arabistan, IŞİD ve el-Kaide; Amerika ve İsrail’in hizmetindeki kirli araçlardırlar ve asıl sorun ise onların Amerika ve İsrail’e hizmet etmekle iftihar etmeleridir. Bu savaşların ve sorunların mimarı, büyük şeytan Amerika’dır. IŞİD, el-Kaide ve diğer terörist gruplar ise bu şeytanın elemanları ve köleleridirler. Amerika ve İsrail, bölgeyi harabeye çevirme projelerinin mühendisidir ve bu projelerini hayata geçirmek için bölgedeki hizmetkârlarından faydalanıyorlar.

El-Husi: “Bugün kendilerine dost olmaya çalıştıkça ve iyiliği tavsiye ettikçe size karşı daha şiddetle ve öfkeyle yaklaşan insanlar var. Onlara insanlıkta eşiniz, dinde kardeşiniz olduklarını söyleyip diyalog yürüterek birbirimizi anlamaya çalışalım diyorsunuz, o silahlarla gelip çocuklarınızı ve kadınlarınızı öldürmeye çalışıyor. Böyle bir muameleye karşı mücadeleden başka bir yolla başa çıkamazsınız.” diye konuştu.

Amerika ve İsrail’in başını çektiği şer kuvvetlerine karşı mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek kararlılık mesajı veren El-Husi, direniş ve mücadele yolunu seçtiklerini ve Yemen halkının da bu yolu seçerek saldırılara karşı koymaya devam edeceğini ifade etti.

Şer güçlerinin ve Suud gibi müttefiklerinin istikrarın ve refahı kaynağı olamayacağını belirten Ensarullah Lideri, bu güçlerin insanlığı yok etme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Bu zalimlerin işlediği suçları engellemek için karşılarında bir güç olması gerektiğini belirten El-Husi bu şer kuvvetlerine nasihatte bulunmanın veya kınamanın bir fayda etmeyeceğini tam aksine saldırganlıklarının daha da artacağını belirtti ve “Müstekbirlerin ve mücrimlerin karşısında mücadeleye devam edeceğiz.” dedi. Abdulmelik El-Husi Suudi Arabistan’a da geri çekilme çağrısında bulundu, aksi takdirde Suud’un bu savaşta yenilmeye devam edeceğini belirtti.

Yemen Ensarullah hareketinin lideri; Arabistan’a, müttefiklerine, işbirlikçileri Amerika ve İsrail’e hitaben “Allah’a yemin ederim ki siz zarar göreceksiniz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.