Ensarullah: Suudi Arabistan, Yemen krizinin çözümüne engel

  • 28 Ocak 2018
  • 892 kez görüntülendi.
Ensarullah: Suudi Arabistan, Yemen krizinin çözümüne engel

Yemen Ensarullah Hareketi liderlerinden Şahari yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın müttefikleri ile Yemen üzerindeki anlaşmazlığının bu ülkede savaş ve krizin sürmesine neden olduğunu belirtti.

Ensarullah Basın İletişimi Başkan Yardımcısı Abdul-Kudüs Şahari yaptığı açıklamada, Yemen krizinin çözümünün müzakereler için tüm mekanizmaları yok eden Suudi koalisyonu üyelerine bağlı olduğunu vurguladı.

Ensarullah yetkilisi, bu hareketin Yemen krizinin dış ve bölgesel baskıdan uzak Yemenli taraflarca çözüme kavuşmasını istediğini kaydetti.

Şahari, BM’nin yeni Yemen temsilcisinin atanmasıyla görünen yeni tur müzakerelerinin sinyallerine iyimser olduklarını belirterek, Ensarullah’ın şimdiye kadar kullanmadığı füzelere sahip olduğunu, gelecekte savaşın seyrini değiştirebilecek bu füzeleri görücüye çıkaracaklarını belirtti.

Bu arda Güney Yemen Geçiş Konseyi ile eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi güçleri arasında gerilimin tırmanmasının ardından Aden’de çıkan çatışmada bir kişi ölürken 7 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.