Ensarullah: Tekfircilere Karşı Seferberlik İlan Edildi, Artık Kırmızı Çizgi Tanımıyoruz.

  • 24 Mart 2015
  • 876 kez görüntülendi.
Ensarullah: Tekfircilere Karşı Seferberlik İlan Edildi, Artık Kırmızı Çizgi Tanımıyoruz.

El Alem televizyonuna konuşan Ensarullah Hareketi Siyasi Komite Üyesi Muhammed el-Buheyti, seferberlik ilanının camilere düzenlenen ve 140 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıların ardından yapıldığına dikkat çekti.

Muhammed el-Buheyti, “Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi’nin de dediği gibi genel seferberlik ne güneye, ne Taiz’e ne de diğer kentlere yöneliktir. Bu seferberlik sadece tekfircilere, el-Kaide’ye ve IŞİD’e yöneliktir. Bunlar Yemen halkına karşı cinayetler işliyorlar ve Hadramut’la Sana’ arasında da fark gözetmiyorlar” dedi.

Teröristlerin hiçbir yerde kendilerini güvende hissetmemesi gerektiğini belirten Buheyti, “artık bundan sonra hiç kimsenin falan bölge kırmızıçizgidir, oraya müdahale edilmemelidir dememesi gerekiyor” dedi.

Artık kırmızı çizgi tanımıyoruz

Muhammed el-Buheyti, Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi’den naklen şunları söyledi:

“Biz daha, o bölge halklarının ya da devlet kurumlarının harekete geçeceği umuduyla önce kırmızıçizgilere riayet ediyorduk. Ancak şu an devlet kurumlarının terörist grupların saldırıları karşısında aciz ve yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu yüzden artık kırmızıçizgi diye bir şey tanımıyoruz ve bu konuda hiçbir bahaneyi de kabul etmiyoruz.”

Muhammed el-Buheyti, Ensarullah Hareketi’nin siyasi çözüm için her türlü girişimde bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Biz, daha önce siyasi çözüme ulaşılabilmesi için her türlü adımı attık. Bunun için geniş fırsatlar yarattık, şartların değişmesi için büyük bir yumuşaklık ve esneklik gösterdik. Ancak şu an ülkede tanık olduğumuz bu karmaşa, işte bu yumuşaklığın bir sonucu oldu.

Şu an tüm Yemen halkı özelikle de güneyliler için tüm gerçekler ortaya çıktı. Artık herkes ülkeye kimlerin zarar vermek istediğini görecek kadar bilinçlendi.”

Yemen’deki bazı siyasi grupların el-Kaide ve Amerika ile ittifak yaptığını belirten Muhammed el-Buheyti, “Artık herkes, bazılarının el-Kaide ve ABD ile ittifak yaptığını görüyor. Bu kişiler yanlış bir çizgide yürüyor. Yemen halkının iyiliği Amerika’nın umudunda değil; el-Kaide, IŞİD ve tekfirciler ise Yemen halkının varlığı için bir tehlikedir. Bu gruplar, bölgede ABD ve siyonistlerin planlarına hizmet ediyorlar” dedi.

Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi’nin Pazar günü yaptığı seferberlik çağırısının ardından 250 bin kişinin terörist gruplara karşı silahlandığı bildiriliyor.

Ydh

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.