Er-Reşak, İsrail Seçimlerine Cevap Olarak Uzlaşının Güçlendirilmesini İstedi.

  • 18 Mart 2015
  • 739 kez görüntülendi.
Er-Reşak, İsrail Seçimlerine Cevap Olarak Uzlaşının Güçlendirilmesini İstedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, işgal rejiminde yapılan seçimden ortaya çıkan sonuca karşı koymak üzere Filistin uzlaşısının güçlendirilmesi ve direnişin desteklenmesi çağrısında bulundu.

İzzet Er-Reşak, bugün (18 Mart Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Knesset seçimlerinin sonuçlarını bekleyenlere seçimlerden terörist Netanyahu çıktı. Topraklarını ve kutsal değerlerini kurtarmayı bekleyenler ise uzlaşı ve direniş ile bu yola buyursunlar” ifadesine yer verildi.

İşgal rejimi seçimlerinden çıkacak sonuçlara bel bağlayanlara şaşırdıklarını belirten Er-Reşak, seçim sonuçlarının Filistin halkını hedef alan terörü artırmaktan başka bir etkisi olmayacağını söyledi.

Siyonist liderler arasında fark olmadığına dikkat çeken Er-Reşak, “Onlar topraklarımızı işgal ediyorlar ve bizi öldürmek için birbirleriyle yarışıyorlar” dedi.

İşgal rejimi seçimlerinden daima düşmanlık ve saldırı çıktığını kaydeden Er-Reşak, Siyonist liderlerin siyasi geleceklerini Filistin halkına, topraklarına ve kutsal değerlerine saldırı üzerine kurduklarını ifade etti.

Seçimlerden “çocuk katili” Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi’nin birinci çıkmasını değerlendiren Er-Reşak, “Filistinli müzakereci bu sonuçlardan faydalanacak mı?” diye sordu.

Netanyahu’nun seçimleri kazanması halinde Filistin devletinin kurulmasına izin vermeyeceğini açıkladığını hatırlatan Er-Reşak, “Filistin Yönetimi’nin siyasi çözüm projesinden geriye ne kaldı?” dedi.

Netanyahu’nun seçimleri kazanmasının Siyonist toplumun daha çok fanatikliği tercih ettiğinin kanıtı olduğunu bildiren Er-Reşak, Netanyahu gibi onu seçenlerin de terörist olduklarını söyledi.

İzzet Er-Reşak, Hamas Hareketi’nin yeni işgal hükümetine başkanlık edecek teröriste aldırış etmeden direniş yolunda yürümeye devam edeceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.