Erakçi: ABD’nin Japonya’ya İran’dan petrol almasını önleme baskıları yenilgiye uğradı

  • 01 Aralık 2018
  • 1.293 kez görüntülendi.
Erakçi: ABD’nin Japonya’ya İran’dan petrol almasını önleme baskıları yenilgiye uğradı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, ABD’nin Japonya’yı İran’dan petrol ithalatını azaltmaya ikna edemediğini ve ABD’nin çabalarının yenilgiye uğradığını söyledi.

Seyyid Abbas Erakçi, Japon gazetesi Kyodu’ya verdiği röportajda, Japonya’nın bugüne kadar Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak bilinen nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını ve ABD’nin Japonya’ya bu anlaşmaya bağlı kalmaması yönündeki çabalarının da başarısızlığa uğradığını söyledi.

Nükleer Anlaşma’nın bütün taraflarından bu anlaşmanın korunmasına dair çabalarından umutlu olduğunu dile getiren Erakçi, Japonya’nın İran’la ticari ve iktisadi işbirliğinin devamı doğrultusunda ve bu yönde İran’dan petrol alımını sürdürmesi çerçevesinde Amerika’nın baskılarına teslim olmamasını diledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı Erakçi, ayrıca Amerika’nın İran’ın petrol ihracatını sıfıra indirme çabalarının yenilgiye uğradığını belirterek, İran’ın petrolünü ihraç etmesi için her zaman bir yolun olduğunu söyledi.

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kunu, geçen cuma günü İran dışişleri bakanı ile Roma’da yaptığı görüşmede, ABD başkanı Trump’ın bu anlaşmadan çıkmasına rağmen Tokyo’nun nükleer anlaşmaya destek verdiğini bildirmiş ve Japonya’nın bu anlaşmayla ilgili tutumunun değişmediğini ilan etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.