Erakçi: İran’ın sabrı sonsuz değil

  • 01 Aralık 2018
  • 1.335 kez görüntülendi.
Erakçi: İran’ın sabrı sonsuz değil

İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Avrupa’nın İran’la bir mali mekanizma kurmaya çalıştığını ve Tahran’ın Avrupa’yı bu mekanizmayı oluşturma fırsatı verdiğini, ancak İran İslam Cumhuriyeti’nin sabrının sonsuz olmadığını söyledi.

Erakçi, Cezayir’de İRNA ajansına verdiği demeçte, Avrupalıların İran ile mali kaynaklarla ilgili mekanizmayı uygulamada henüz sağlayamadığını belirterek, ama buna rağmen nükleer anlaşma çerçevesinde İran’ın çıkarlarını savunduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, İran’ın çıkarlarını sadece ekonomik olarak görmediğini ve İran’ın siyasi çıkarlarının da olduğunu ve bunun sağlandığı sürece İran’ın nükleer anlaşmada kalacağını aksi halde farklı şekilde karar alacağını söyledi.

Erakçi, ABD’nin İran’a yaptırımlarının etkisiyle ilgili olarak, “İran yaklaşık 40 yıldır yaptırımlarla karşı karşıya bulunuyor ve şimdi de yolunu nasıl bulacağını çok iyi biliyor.” dedi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, ABD’nin yaptırımlarına rağmen İran’ın son 40 yıl içinde daha da güçlendiğini vurguladı.

Bilindiği gibi ABD başkanı Trump’ın 8 mayıs’ta İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer anlaşmadan çıktığını ve İran’a yönelik petrol dahil çok kapsamlı yaptırımların iki aşamada gerçekleşeceğini bildirmesine ve İran’a yönelik yaptırım için uluslararası toplumu davet etmesine, başta Rusya ve Çin olmak üzere Türkiye ve Avrupa ülkeleri gibi dünya genelinde çok büyük tepki geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.