Erakçi: Suriye’de sivil halk tekfirci ve vahhabi düşüncenin yayılması sonucu öldürülüyor

  • 20 Ekim 2016
  • 1.000 kez görüntülendi.
Erakçi: Suriye’de sivil halk tekfirci ve vahhabi düşüncenin yayılması sonucu öldürülüyor

İran dışişleri bakanının uluslararası işleri yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Suriye’de yaşananların gerçekte tekfirci ve vahhabi düşüncenin yayılmasının bir sonucu olduğunu belirtti.

Dün Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dışişleri bakanlarının 42. oturumunda yaptığı konuşmada Erakçi, Ortadoğu bölgesi ve Kuzey Afrika’da terörizmin ve radikalizmin yayılmasına temasla, bu meselenin bugün İslam dünyasını ciddi olarak tehdit ettiğini belirterek, İslam ülkelerinin buna karşı ortak tutum sergilemelerini istedi.

Suriye’de suçsuz halkın, kadınların, çocukların öldürülmesinin sorumlularının IŞİD, en’nusra gibi terör örgütleri ve onların hamilerinin olduğunu belirten Erakçi, Yemen konusuna da temasla; 18 aydır Yemen’de uluslararası kanunların ve ilkelerin çiğnenerek Yemen halkına yönelik insanlık dışı cinayet ve saldırıların sürdüğünü belirterek bunun derhal durdurulması gerektiğini söyledi.

Yemen’e yönelik saldırı ve tecavüzün, teröristlerin bölgede güçlenmesi ve buhranın daha da artmasından başka bir sonucunun olmadığını belirten Erakçi, İran’a göre Yemen buhranının askeri açıdan çözüm yolunun olmadığını ve tek çözüm yolunun Yemenlilerin kendi aralarında görüşmeleri olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, konuşmasının bir diğer yerinde de Filistin meselesine değinerek, 5 milyondan fazla filistinlinin evinden barkından başka yerlere sürgün edilmesi ve göç ettirilmesinin terör rejimi İsrail’in ırkçı ve işgalci siyasetlerinin bir sonucu olduğunu belirterek, bu durumun ve siyonist rejimin siyasetlerinin Ortadoğu bölgesinde güvenlik durumunun kötüleşmesine sebep olduğunu söyledi.

Erakçi, İran’ın Filistin buhranının çözümü konusundaki görüşüne de temasla, bütün Filistinlilerin kendi topraklarına dönmekten ve de Kudüs başkentli Bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasından başka çözüm yolu olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.