Ermenistan dışişleri bakanı, İran cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü

  • 06 Haziran 2016
  • 865 kez görüntülendi.
Ermenistan dışişleri bakanı, İran cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ve Ermenistan potansiyelleri ve yeteneklerinin, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için kullanılması gerektiğini bildirdi.

Ruhani, dün Tahran’da Ermenistan dışişleri bakanı Edvard Nalbandyan’ı kabulünde yaptığı açıklamada, iki ülke arasında dostane ilişkilere ve ekonomi, kültürel, ticari, enerji, transit, ulaştırma, tarım, turizm gibi alanlarda işbirliklere temasla, ”bugün ve yaptırımlardan sonraki şartlarda, iki ülke arasında ticari ve iktisadi alanda ilişkileri arttırmak için iyi ortam vardır’ dedi.

Ruhani, açıklamasında ayrıca İran ve Ermenistan arasında tranzit ve ulaştırma konusundaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine de temasla, bugün Ermenistan kanalıyla Karadeniz’in Fars Körfezi’ne bağlanabileceğini belirterek, İran’ın bu doğrultuda Ermenistan’a her türlü teknik ve mühendislik hizmetleri verebileceğini söyledi.

Ruhani, İran ve Ermenistan arasında bölgesel ve uluslararası alanda ortak işbirliklerine temasla, İran’ın her zaman bölgede sebat, güvenlik ve huzur istediğini ve bölgesel sorunların da barışçı yolla giderilmesinden yana olduğunu belirterek, bu konuda bölge ülkelerine her türlü yardımı yapmaktan kaçınmayacağını söyledi.

Bu arada sözkonusu görüşmede Ermenistan dışişleri bakanı da, Ruhani’ye Ermenistan cumhurbaşkanının selamlarını ve mesajını iletirken, Ermenistan’ın her zaman İran’la ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmekten yana olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.