Eş-Şifa Hastanesi Hizmetlerini Durdurabileceği Uyarısında Bulundu ​

  • 17 Eylül 2018
  • 1.996 kez görüntülendi.
Eş-Şifa Hastanesi Hizmetlerini Durdurabileceği Uyarısında Bulundu ​

Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi yönetimi, jeneratörlerin çalışması için gerekli yakıtın sağlanmaması halinde birçok hizmeti durdurmak zorunda kalacaklarını açıkladı.

Eş-Şifa Hastanesi yönetimi bu sabah (16 Eylül Pazar) hastane önünde basın toplantısı düzenleyerek tehlikeye dikkat çekti.

Hastane idaresi, önümüzdeki birkaç gün içinde ellerindeki yakıtın tükeneceğini, jeneratörlerin çalışamayacağını ve elektrik kesintisinin 20 saati bulacağını açıkladı.

Eş-Şifa Hastanesi Genel Müdürü Mithat Abbas, geçtiğimiz günlerde yaptıkları tüm çağrılara rağmen bağışta bulunan ülkelerden herhangi bir olumlu cevap gelmediğini söyledi.

Mithat Abbas, bu durumun hastanede tedavi görmekte olan 400 böbrek hastasını ve ameliyat olmayı bekleyen 8 bin hastayı olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Elektrik yokluğunun Gazze’de sivillerin hayatlarını tehdit ettiğine dikkat çeken Abbas, hastanenin ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı çektiğini de bildirdi.

Abbas, Eş-Şifa Hastanesi’nin sadece elektrik değil su sıkıntısı da çektiğini ve suların sık sık kesilmeye başladığını açıkladı.

Jeneratörlerin durması için çok fazla vakit kalmadığını kaydeden Abbas, uluslararası kurumlardan, hayır kurumlarından ve Gazze’deki Filistinli gruplardan yardım istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.