Esad: Astana toplantısında, öncelikli konu, insani yardımlardır

  • 20 Ocak 2017
  • 1.095 kez görüntülendi.
Esad: Astana toplantısında, öncelikli konu, insani yardımlardır

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 23 Ocak’ta Kazakistan’ın Astana kentinde yapılacak görüşmelerde önceliklerinin insani yardımların ulaştırılmasını garantiye alacak bir ateşkese ulaşılması olduğunu söyledi.

Japon televizyon kanalı TBS’e röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Astana görüşmelerinde önceliğin, Suriye halkına destek amacı ile sürdürülebilir bir ateşkes ulaşmak olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı ateşkesin, Suriye’nin belirli bölgelerine insani yardım ulaştırılmasına olanak tanıyacağını ve insanların hayatını koruyacağına işaretle, ateşkesin, silahlı grupların silah bırakarak Suriye’deki uzlaşıya katılmasını sağlayacağını ifade etti.

Suriye hükümetinin ahlaki ve anayasal sorumluluğunun, vatandaşlarını teröristlerden kurtarmak olduğunu kaydeden Beşar Esad,” teröristler nefret dolu Vahabi ideolojilerini uygularken hiçbir şey yapmadan duramayız” diye konuştu.

Esad ayrıca Suriyeli sivillerin ölümünden ABD, İngiltere, Fransa, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğunu belirtti.

Suriye görüşmeleri, 23 ve 24 Ocak’ta İran, Türkiye ve Rusya’nın gözetiminde Astana’da düzenlenecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.