Esad: Halep’in kurtarılması, terörizmle mücadele edenlerin zaferidir

  • 22 Aralık 2016
  • 1.086 kez görüntülendi.
Esad: Halep’in kurtarılması, terörizmle mücadele edenlerin zaferidir

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’in işgalden kurtarılmasının bütün terörizmle mücadele edenlerin zaferi olduğunu kaydetti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bugün İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Bölgesel ve uluslar arası sahada son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Ensari; Suriye ve halkına yönelik evrensel savaşın sonlandırılmasına yardım etme amacıyla harcanan diplomatik çabalar hakkında el Esad’a sunum takdim etti. Ensari sunumunda son olarak Moskova’da Rusya, İran ve Türkiye arasında yapılan görüşmeler ve sonuçlarına odaklandı.

Halep’te teröre karşı sağlanan zaferin önemine vurgu yapılan görüşmede; Suriye’nin istisnasız tüm topraklarında terörün tamamen yok edilmesiyle birlikte savaşa son verecek uygun ortamın hazırlanması yönünde bu zaferin önemli bir adım teşkil ettiği kaydedildi.

Esad Halep Kenti ve ahalisinin terörden kurtarılmalarının sadece Suriye’nin zaferi olmadığına işaret ederken, aynı zamanda özellikle İran ve Rusya olmak üzere teröre karşı ciddi mücadele verenlerin zaferi olduğunu kaydetti. Esad bu zaferin aynı zamanda Suriye ve halkına düşman olan, terörü de bu bağlamda edat olarak kullanan tüm tarafların yenilgisi olduğunu vurguladı.

Görüşmede Ensari ise Suriye ve İran arasındaki stratejik ilişkilerin iki ülke ve tüm bölge halklarının dış sömürü ve hegemonya planlarına karşı korunmalarında önemli bir katkı sağladığını belirtti. Ülkesinin Suriye’ye desteğini muhtelif alanlarda sürdürme kararlılığını bir kez daha ifade eden Ensari; teröre karşı ortak mücadelenin devam edeceğini söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.