Esad: Suriye’de savaş yalnızca askeri değil

  • 01 Şubat 2017
  • 1.134 kez görüntülendi.
Esad: Suriye’de savaş yalnızca askeri değil

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye’de savaşın yalnızca askeri boyutlu olmadığını aksine, iktisadi ve diğer açıları da kapsadığını söyledi.

(Sana’nın haberine göre) Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad,  Şam ve kırsalında terör saldırıları nedeniyle fabrikalarının hasar görmesi ve kapatılmasıyla küçük işletmelerle yeniden sanayi sektörüne dönen sanayicilerden bir heyet ile dün bir araya geldi.

Suriye ve halkına yönelik muhtelif yönlü savaş koşullarında Suriyeli sanayicilerin karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunları aşmak için çözüm önerilerinin ele alındığı görüşmede, böylelikle sanayicilerin üretimi kalkındırıp ulusal ekonomiye destek olabileceklerine dikkat çekildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad; Suriye ve halkının maruz kaldığı muhtelif yönlü savaşa karşı mücadelenin en önemli faktörünün Suriyelilerin yaşam iradeleri olduğunu vurguladı.

Esad büyük maddi hasara rağmen hala mücadele eden ve üretime devam eden sanayicilerin gurur kaynağı olup vatanseverliğin bir modelini teşkil ettiklerini ifade etti.

Görüşmede sanayiciler de tüm zorluklara rağmen üretimlerini sürdürdüklerine işaretle, kriz öncesindeki üretim hacmi ve daha fazlasını sağlama kararlılıklarının da altını çizdiler.

Bilindiği gibi Suriye’de mart 2011’den bu yana  dış devletlerin desteğindeki teröristler mali ve askeri yardımlar sayesinde Suriye’de  başta sivillere yönelik  cinayetler işlerken  sultasındaki yerleri de harabeye çevirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.