Esir Gününde Siyonistlerle Çatışmalara Girilmesi Çağrıları

  • 16 Nisan 2016
  • 747 kez görüntülendi.
Esir Gününde Siyonistlerle Çatışmalara Girilmesi Çağrıları

17 Nisan Pazar günü Filistin’de Esir Günü olarak değerlendiriliyor. O yüzden yarın için çeşitli etkinlikler planlanıyor. Halk Komiteleri, Esir Günü’nde işgal güçlerine karşı eylemler de düzenlenmesi çağrıları yaptı.

Halk Komiteleri’nin açıklamalarında yarın Esir Günü münasebetiyle düzenlenecek eylemlerde işgalci siyonistlerin engel olmaya kalkışmaları ve saldırıda bulunmaları ihtimalinin olduğuna dikkat çekilerek bu saldırılar karşısında boyun eğilmemesi, fiili olarak tepki gösterilmesi istendi.

Halk Komiteleri’nin açıklamalarında zindanlardaki Filistinli esirlere karşı insanlık dışı muamelelere başvuran işgal rejiminin öfkeli gençler tarafından protesto edileceği hatırlatılarak, halktan da bu gençlere destek vermesi, işgal rejiminin öfkeli gençlere saldırması, eylemlerini engellemesi karşısında da göğüs gerilmesi, esirlerin hukukunu savunma eylemlerinin yankı bulması için gereken kararlılığın gösterilmesinden çekinilmemesi istendi.

Halk Komiteleri bugün yaptığı açıklamada onurlu Filistin halkından kahraman direnişçilere destek, onlardan hiçbir yasal gerekçeye dayanılmadan hapislere atılan esirlere arka çıkmak ve işgale karşı kararlı tavır göstermek için caddelere ve meydanlara çıkmasını istedi.

Açıklamada gerek bazı işgal zindanları çevresinde ve gerekse mülteci kampları çevresinde düzenlenecek eylemler nedeniyle Esir Günü’nün hareketli geçeceği ve yer yer işgalcilerle çatışmalara girilmesi ihtimalinin bulunduğu hatırlatıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.