Esir Kudüs milletvekili Ebu Tayr, serbest bırakıldı

  • 30 Temmuz 2015
  • 809 kez görüntülendi.
Esir Kudüs milletvekili Ebu Tayr, serbest bırakıldı

İşgal güçleri Batı Yaka’ya sürgüne gönderilen Kudüs milletvekili Muhammed Ebu Tayr’ı 25 ay işgal zindanlarında tuttuktan sonra bugün serbest bıraktı.

Milletvekillerinin Ramallah kentindeki ofisinden yapılan açıklamada, işgal güçlerinin milletvekili Ebu Tayr’ı Ramallah’ın batısındaki Ofer Askeri Cezaevi’nden serbest bıraktığı, Ebu Tayr’ın Batı Yaka’ya sürgün kararını ise milletvekillerinin Kudüs’ten uzaklaştırılmaları kararı aleyhinde açtıkları dava sonuçlanana kadar uzattığı bildirildi.

Kudüs milletvekili Muhammed Ebu Tayr’ın serbest bırakılmasının ardından işgal zindanlarında kalan esir milletvekili sayısının 5’e düştüğünü kaydeden kaynaklar, esir milletvekillerinin “Değişim ve Islah” Grubu üyesi Muhammed Mahir Bedr ve Muhammed Cemal En-Netişe ile “Ebu Ali Mustafa” Grubu’ndan Ahmed Saadat ve Halide Cerrar, Fetih Hareketi üyesi Mervan El-Bergusi olduğunu söyledi.

İşgal güçleri milletvekili Muhammed Ebu Tayr’ı Ramallah kentinin güneyindeki Kefer Akab beldesinde bulunan geçici meskenine 2 Temmuz 2013’te baskın düzenleyerek gözaltına almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.