Fanatik Yahudiler, Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi…

  • 27 Ocak 2015
  • 791 kez görüntülendi.
Fanatik Yahudiler, Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi…

Fanatik Yahudilerden oluşan bir grup bu sabah (27 Ocak Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimci grubunun işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda çeşitli bölgeleri dolaşarak rehberlerinin bölgeyle ilgili anlattığı açıklamaları dinlediklerini söyledi.

Bu arada, işgal polisinin Mescid-i Aksa’ya giren Filistinli kadınların kimliklerine giriş kapılarında el koyduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nde olduğu gibi Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmeyi planlayan işgal hükümeti, Yahudi yerleşimcileri işgal güçlerinin himayesinde ve kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Baskınlar sırasında başlarındaki rehberlerinden sözde heykel hakkında Yahudi kaynaklarında anlatılan asılsız rivayetleri dinleyen fanatik Yahudiler zaman zaman Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergiliyor.

Mescid-i Aksa’da namaz kılmak için gelen cemaat ve ilim halkalarında öğrenim görmek için gelen öğrenciler de yüksek sesle tekbir getirerek baskına katılan Yahudi yerleşimcileri protesto ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.