Fars Körfezi’nde enerji güvenliği İran’ın güçlü olması ile mümkün

  • 14 Kasım 2015
  • 883 kez görüntülendi.
Fars Körfezi’nde enerji güvenliği İran’ın güçlü olması ile mümkün

İnkılap Rehberi Başdanışmanı, “Fars Körfezi’nde enerji güvenliği İran’ın güçlü olması ile mümkün” dedi.

Dünya Müslümanları Rehberi Başdanışmanı Tümgeneral Safevi, Fars Körfezi’nde bulunan savunma alaylarını ziyaret etti.

Tümgeneral Safevi burayı gezdikten sonra yaptığı açıklamada, “İnkılap Rehberi’nin bakış açısı ile düşüncesinin derinliği, geleceğe dönük olarak olası tehditlere karşı önleyici niteliklidir” diye belirtti.

Birilerinin İnkılap Rehberi’nin buyruklarından algıladıkları yorumun yüzeysel olduğunu dile getiren Tümgeneral Safevi, “İran İslam Cumhuriyeti Anayasası, İnkılap Rehberi ve diğer devlet erkanının yetkilerini belirlemiştir. Devletin büyük çaplı politikalarını belirleme işi, İnkılap Rehberi’nin yetkileri çerçevesindedir” diye konuştu.

İnkılap Rehberi’nin İran halkının hak ve hukukunu korumadaki üstlendiği göreve değinen Tümgeneral Safevi, İnkılap Rehberi’nin rehberliği sayesinde iç ve dış tehlikelere karşı direnildiğini vurguladı.

Silahlı Kuvvetler’in İslam İbkılabı’nı koruma yolundaki role işaret eden Tümgeneral Safevi, “Silahlı Kuvvetler’in ve özellikle Devrim Muhafızları’nın en önemli görevi, İslam İnkılabı temellerini korumaktır” diye açıkladı.

İran’ın Fars Körfezi bölgesindeki stratejisine değinen Tümgeneral Safevi, “İran’ın stratejisi, bölge ülkelerini birliğe doğru çekmek ve bölge ülkelerinin eli ile Fars Körfezi’nde kalıcı güvenliği sağlamaktır” açıklamasında bulundu.

Tümgeneral Safevi sözlerinin sonunda İran’ın etkin bir savunma ve önleyici güce sahip olduğunu dile getirerek, ” Fars Körfezi’nde enerji güvenliği İran’ın güçlü olması ile mümkün” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.