FATİH (313) Görücüye Çıktı!

  • 22 Ağustos 2015
  • 1.561 kez görüntülendi.
FATİH (313) Görücüye Çıktı!

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katıldığı törende, İran yapımı Fatih -313 füzesi görücüye çıkarıldı.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de katılımıyla, nokta vuruşlu Fatih 313 Füzesi’nin deneme atışı başarıyla gerçekleşti.
22 Ağustos ve Savunma Sanayi Günü münasebetiyle, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de katılımıyla nokta atışı yapabilme kabiliyeti olan ve katı yakıt sistemi ile donatılmış 500 km. menzilli Fatih 313 Füzesi’nin deneme atışı başarıyla gerçekleşti.
Fatih 313 Füzesi, Fatih Füze Serisi’nin yeni üyesi ve diğer modellere göre daha hafif olma özelliğini taşımakta ve ayrıca karışık katı yakıt sistemi ile donatılmış.
Çok dakik nokta atışı yapabilen Fatih 313 Füzesi’nin başarılı gerçekleşen deneme atışının ardından seri üretimine geçilmesi beklenmekte.
Bu füzenin seri üretime başlamasıyla birlikte İran, 500 km. menzilli katı yakıt sistemi ile hareket eden nokta vuruşlu füzeler üretiminde sayılı ülkelerden biri oldu.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, merasimde yaptığı açıklamada, İslam dini ve İran nizamının demokratik olduğunu ve savaşı ve saldırı peşinde olmadığını belirtti.
bugün Tahran’da düzenlenen “Müdafaa Sanayi” haftası töreninde konuşan İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam’ın bir rahmet dini olarak doğduğu günden beri müdafaayı savaşın yerine geçirdiğini ve İslam’da var olan tüm cihatların ve hatta İslam’ın müdafaa savaşlarının müdafaa cihadı olduğunu söyledi.
Her bir ülkenin savunma sanayinin o ülkenin siyasetini gösterdiğini ve İran’ın savunma sanayinin de İslami toprakların müdafaası doğrultusunda şekillendiğini belirten İran Cumhurbaşkanı, İran İslam cumhuriyetinin kitap, sanat ve uygarlık sahibi olduğunu ve kesinlikle başkalarına yönelik saldırı ve tecavüz peşinde olmadığını söyledi.
“İran İslam Cumhuriyeti tecavüz ve saldırı ehli olsaydı, Sovyetleri birliğinin dağılması, İran İslam Cumhuriyetinin yeni kurulmuş olan cumhuriyetlere müdahale için çok iyi fırsattı. Fakat İran saldırganlıkta bulunmadığı gibi hatta onlara, kendi ülkelerini derleyip toplama konusunda yardımcı bile olmuştur” diyen Hasan Ruhani, konuşmasının devamında bir ülkenin istikrar ve kudretinin olmaması durumunda gerçek barış peşinde gidemeyeceğini ve güçlü olamayan bir ülkenin kargaşa ve terörle de mücadele iddiasında bulunamayacağını söyledi.
İran ile 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmaya da değinen İran Cumhurbaşkanı, İran’ın kendi siyasi gücüne dayanarak böyle bir anlaşmaya vardığını ve gayrı meşru işgalci Siyonist İsrail rejiminin dışında tüm dünya ülkelerinin de ondan memnun kaldığını söyledi.
Hasan Ruhani İran’ın savunma bünyesinin takviye edilmesi ve güçlendirilmesinin asla duraksamayacağını, İran’ın savunma alanında ihtiyacı olan her şeyi imal edeceğini söyledi.
Ruhani İran ile 5+1 arasında sağlanan nükleer anlaşmanın kazan-kazan anlaşması olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.