FHKC: Fransa’nın girişimi Filistin halkının haklarını tamamen yok sayan bir girişim

  • 26 Haziran 2015
  • 776 kez görüntülendi.
FHKC: Fransa’nın girişimi Filistin halkının haklarını tamamen yok sayan bir girişim

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreter yardımcısı Ebu Ahmed Fuad, Fransa’nın girişiminin Filistin halkının meşru haklarını tamamen yok sayan bir girişim olduğuna dikkat çekerek böyle bir girişimin kabul edilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti.

Ebu Ahmed Fuad, Fransa’nın daha önce BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu önerinin bile normalde Filistin halkının ve davasının lehine bir içerik taşımamasına rağmen son girişiminin içerdiği maddelerden çok daha iyi bir içeriğe sahip olduğunu dile getirdi. Fuad, Filistin’deki direniş gruplarının ve Filistin halkının BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan söz konusu öneriyi de reddettiğini hatırlattı.

Ebu Ahmed Fuad, bugün (25 Haziran Perşembe) yaptığı açıklamada, Filistin özerk yönetiminin takdirlerini sunduğu ve tebrikle karşıladığı Fransa girişimini Filistin direnişinin bütün olarak da ayrıntılarıyla da reddettiğini ifade ederek şunları dile getirdi: “Çünkü konuyla bağlantılı tüm uluslararası meşru kararlardan tamamen uzaktır. Çünkü Filistin’in yurda dönüş, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulması gibi ilkelerine tamamen ters düşmektedir. Üstelik Filistinlilerin işgalin yahudi devleti olmasını itiraf etmelerini gerektirmektedir. Mültecilerin de yurtlarına dönüş hakkı verilmesini değil kendilerine alternatif bir vatan bulunmasını gerektirmektedir. Kurulmasını önerdiği Filistin devleti de geçici sınırlara sahip silahtan soyutlanmış bir devlettir.”

FHKC Genel Sekreter yardımcısı Ebu Ahmed Fuad, işin gerçeğinde Fransa’nın girişiminin Filistin davası açısından ciddi tehlike arz eden bir girişim olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.