Fidel Castro’dan Obama’ya eleştiri

  • 14 Ağustos 2016
  • 713 kez görüntülendi.
Fidel Castro’dan Obama’ya eleştiri

Küba eski cumhurbaşkanı, Japon halkından atom Hiroşima ve Nakazaki şehirlerine Amerika tarafından atom bombası atılması nedeniyle özür dilemediği için ABD Başkanı Obama’yı eleştirdi.

USA Today’ın bildirdiğine göre Fidel catro dün Amerika tarafındanr Japonya şehirlerine yönelik düzenlenen atom bombası saldırısında yüz binlerce insanın ölmesine temasla Japonya’ya ziyarette bulunan ABD başkanı Obama’nın bu cinayetten ötürü Japonya halkından özür dilememesini kınadı.

Amerika tarafından Japonya’ya yönelik atom saldırısı düzenlenmesinin bizzat Japon halkına yönelik yapılmış bir saldırı olduğunu belirten ve bu gibi cinayetlerden ötürü dünya barışının korunması gerektiğini belirten Fidel Catro, dünya hiç bir gücün milyonlarca insanı öldürme hakkını kendine saklı görmeye hakkı olmadığını bildirdi.

ABD başktanı Barack Obama, Japonya ziyareti sırasında atom saldırısı sonucu Japonya’nın Hiroşima ve Nakazaki şehirleri halkından yüz binlercesinin hayatını kaybetmesinden ötürü Japonya halkından özür dilemeye yanaşmamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.