Filistin Direniş Güçlerinin Gazze’deki Askeri Geçit Töreninin Yankıları Sürüyor

  • 17 Aralık 2018
  • 1.231 kez görüntülendi.
Filistin Direniş Güçlerinin Gazze’deki Askeri Geçit Töreninin Yankıları Sürüyor

Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS’ın askeri kolu Şehit İzzeddin Kassam Tugayları Cumartesi günü Gazze Şeridi’nde görkemli bir askeri geçit töreni düzenledi.

Şehit İzzeddin Kassam Tugayları bu geçit töreninde füzeler ve roketler gibi gelişmiş silahlarını da sergilemiş oldu. İşgalci Rejim Siyonist İsrail karşısında bir gövde gösterisi mahiyeti taşıyan bu askeri geçit töreninin mesajı ise Siyonistlerin maceracılığının Filistinli bölgelerde devam etmesi halinde Filistin milletinin direnişinin bu korsan rejime indireceği ağrı darbelerdir. Bu geçit töreninin HAMAS’ın 31’inci kuruluş yıldönümünde gerçekleşmesi de dikkate alınması gereken bir meseledir. Filistin İslami Direniş Hareketi- HAMAS 1987 yılı Aralık ayının ortalarında Filistinlilerin Rahmetli Şeyh Ahmed Yasin öncülüğüne yapılan “İlk İntifada”nın başlamasına paralel olarak kuruldu.

Filistin gelişmelerine baktığımızda, Siyonist Rejim İsrail’in Filistin halkının direnişini zayıflatmak ve nihayetinde yok etmek amacı doğrultusunda şiddet dolu ve baskıcı girişimlerinin artmasının bile HAMAS gibi Filistin Direniş Gruplarının savunma gücünü etkilemediğini hatta Siyonist Rejimiin Gazze’yi topyekun bir şekilde kuşatmasına rağmen bu savunma gücünün günden güne arttığını bu konunun da Siyonist yetkilileri derin bir kaygı içerisine soktuğunu söylememiz mümkün.

Filistin Direnişinin yok edilmesi ve Filistinli mücadelecilerin silahsızlaştırılması Siyonist Rejimin Gazze aleyhindeki savaşlarından güttüğü asıl amaçları idi. Ancak bu amaçlar da Gazze’yi tekrar işgal etmedeki İşgalci Rejimin başka amaçları gibi gerçekleşemedi. Filistin Direniş Hareketinin Gazze’deki gücü ise silahları ve Filistin halkının geniş çaplı destekleri ile ortaya koyulmuştur. Zaten Filistin İslami Direnişin gücü bu halk himayesi sayesinde günden güne daha da artmış ve Siyonist Rejime karşı mücadelelerde kendini göstermiştir.

Filistin Direnişinin bulunduğumuz yılın Kasım ayındaki Siyonist Rejimi saldırısında iki gün içerisinde işgalcileri hezimete uğratması Direnişin güç gösterisinin zirvesi ve Siyonist Rejimin başarısızlıklarının da doruğunu gözler önüne sermiştir. Filistin gelişmeleri Direniş Güçlerinin etkin ve yeni bir caydırıcılık etabına girdiğini göstermektedir.

Bu denge değişiminde dehşet dengesi Siyonistlerin tek taraflı saldırıların denkleminin yerine geçmiştir. Siyonist İsrail Rejiminin kırılganlığı Siyonistlerin özellikle de Siyonist yetkililerinin endişelenmesi ve paniğe kapılmasına neden olmuştur.

Siyonist Rejimin Filistin direnişi karşısında son yıllarda aldığı yenilgileri ve başarısızlıkları pratikte Siyonist Rejimin içi boş yenilmezlik propagandalarını da boşa çıkarmıştır.

Direniş güçlerinin Siyonist Rejim karşısındaki galibiyetleri ve başarıları Filistinlilere fazladan bir moral aşılamıştır. Öyle ki Filistinliler bu zaferleri, Filistin’in başka işgal altındaki topraklarının işgalden kurtulmak için bir başlangıç olduğu kanısına varmıştır bile.

Filistinlilerin Gazze’deki güç gösterisi ise Siyonistlerin Filistinli bölgeleri kuşatmakla Filistinlilerin gücünü azaltmaktaki başarısızlığını gösteriyor.

Siyonist Rejim İsrail 2007 yılından beri Gazze’yi kuşatmasını daha da şiddetlendirerek Gazze halkını direnişten vazgeçmesini ve teslim olmasını hedeflemişti. Ancak Siyonist Rejimin girişimleri Filistinlileri Siyonistlere karşı mücadelede daha da kararlı kılmasının yanı sıra Batı Şeria’daki silahlı intifadanın ateşini de körüklemiş oldu. Filistin halkının ayaklanmasının yeni etabı İşgalci Siyonist Rejim ile mücadelenin yeni sayfasını oluşturmaktadır. Bu yeni etapta ise saldırgan Siyonist Rejiminin başarısızlıkları daha da şiddetlenmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.