Filistin Hukuk Merkezi Haftalık Raporu Yayınlandı

  • 21 Ekim 2016
  • 994 kez görüntülendi.
Filistin Hukuk Merkezi Haftalık Raporu Yayınlandı

Filistin Hukuk Merkezi tarafından yayınlanan haftalık rapora göre işgal güçleri yedi gün içinde 1 Filistinliyi şehit etti, 6’sını yaraları ve 83’ünü de tutukladı.

Filistin İnsan Hakları Merkezi 13-19 Ekim tarihleri arası ile ilgili hazırladığı raporu yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan rapora göre, işgal güçleri Rahik Yusuf’u Nablus’un güneyinde yer alan Zatera askeri geçiş noktasında yargısız infazla şehit ederken, bir haftalık süre içinde ikisi ağır 6 kişiyi de yaraladı.

Aynı süre içinde işgal güçleri 26’sı çocuk, 3’ü kadın olmak üzere 83 kişiyi tutukladı. Bunlardan 48’i işgal altındaki Kudüs ve çevresinde ikamet ediyor.

Raporda ayrıca, işgal güçlerinin üçüncü kez bir matbaaya baskın yapıp el koyduğu, bir bakkala girip içindeki malzemeleri telef ettiği, Nablus’ta bir torna dükkânını kapattığı ve bazı evlere de mühür vurduğu belirtildi.

Raporda verilen bilgilere göre işgal güçleri defalarca yetimlerin okuduğu bir okulu basıp okul müdürüyle on öğrenciyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin ateşkes ihalelerine de bir bölüm ayrılan raporda, işgal güçlerinin özellikle Sudaniyye sahilinde Gazzeli balıkçılara ateş açtığı gibi, sınır bölgesinde de çiftçilere ateş açtığı ve tarım arazilerini tahrip ettiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.