Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı: Gazze Şeridi’nde anarşi ve karmaşa çıkarmayı amaçlayan bir dizi eylem gerçekleştirilmeden önlendi

  • 11 Haziran 2015
  • 887 kez görüntülendi.
Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı: Gazze Şeridi’nde anarşi ve karmaşa çıkarmayı amaçlayan bir dizi eylem gerçekleştirilmeden önlendi

Gazze’deki Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde anarşi ve karmaşa çıkarmayı amacıyla yapılması planlanan bir dizi eylemin gerçekleştirilmeden önlendiğini açıkladı.

Bakanlık sözcüsü İyad El-Bezem, dün (10 Haziran Çarşamba) düzenlediği basın toplantısında, Ramallah’taki bazı siyasi şahsiyetlerin ve güvenlik birimleri yetkililerinin planlanan eylemlerin arkasında olduklarını söyledi.

El-Bezem basın toplantısında, güvenlik birimlerinin soruşturmalarının Gazze Şeridi’nde karışıklık çıkarmayı hedefleyen tüm eylem girişimlerinin ardında Ramallah’taki Filistin Yönetimi’nden siyasi şahsiyetlerin ve güvenlik yetkililerinin olduğunu ortaya çıkardığını ifade etti.

Aynı kişilerin bölgedeki çatışmaları fırsat bilerek Gazze Şeridi’nde de çeşitli isimler altında güvenlik ve istikrara zarar verecek benzer gruplar oluşturmayı planladığına işaret eden El-Bezem, güvenlik birimlerinin Mayıs ayında Eş-Şucaiyye Kavşağı’nda insanlarla dolu bir bölgeye bırakılan bomba yüklü aracı etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Güvenlik birimlerinin olaya karışan 55 yaşındaki Naim Dib Ebu Ful’u yakaladığını ifade eden El-Bezem, söz konusu kişinin Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat Başkanı’nın danışmanı General Sami Nesman’ın talimatları doğrultusunda hareket ettiğinin tespit edildiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.