Filistin İslami Şura Başkanı: IŞİD, İran İslam Cumhuriyetinin Yardımları İle Yok Edildi

  • 28 Kasım 2017
  • 899 kez görüntülendi.
Filistin İslami Şura Başkanı: IŞİD, İran İslam Cumhuriyetinin Yardımları İle Yok Edildi

Tahran’da düzenlenen “Ehl-i Beyt Muhipleri ve Tekficilik Meselesi Konferansı” sonrası İran Haber Ajansı’na demeç veren Filistin İslami Şura Başkanı Şeyh Nemr Zağmut; direniş cephesinin gösterdiği direniş ve İran İslam Cumhuriyeti’nin yardımıyla terör örgütlerini yok etmeyi başardığını belirterek, bölgede terör krizinin son bulmasının ardından Müslümanların bir kez daha Filistin meselesine yoğunlaşmalarını temenni etti.

Şeyh Muhammed Nemr Zağmut; İslam dünyasının birliği ve İran İslam Cumhuriyeti’nin maddi, manevi ve silahlı yardımı ve direnişin mücahitlerinin çaba ve gayreti sonucu, Suriye halkı ve hükümetinin IŞİD örgütüne karşı zafer elde ettiğini kaydetti.

Düşman ile mücadelenin sadece silah ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Filistin İslami Şura Başkanı; bunun için manevi, medyatik ve silahlı yardımına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Siyonist rejimin planı ve ABD ve Batı’nın desteğiyle tekfircilerin Suriye’ye parçalamaya çalıştığını ancak, bu komploya karşı Suriye halkının Filistin ve direnişe desteğinden vazgeçmediğine vurgu yaptığını ve sonunda direniş cephesinin, bazı bölge ülkeleri ve Fars Körfezi ülkelerinin liderlerinin desteğiyle Suriye’ye yönelik geniş çaplı ve küresel saldırı karşısında muzaffer olduğunu vurguladı.

İslam dünyasında tekfirci grupların ABD, Siyonist rejim, İngiliz ve Fransız istihbarat servislerince kurulduğuna dikkat çeken Şeyh Zağmut; bu yaptıklarının Avrupa’da yaşandığı gibi eninde sonunda ABD dahil kendilerine döneceğini kaydetti.

Filistinli Âlim, bazı İslam ülkelerinde dışlanmış gençlerin devşirilmesinin da tekfirci grupların yayılmasına katkı sağladığını hatırlatarak, tekfircilerin İslam düşüncelerinden anlayış ve yorumlarının çiğ ve yüzeysel olduğunu, onların İslam ve Kuran-ı Kerim’in hakikatini mütalaa etmediğini, İslam ve Kuran-ı Kerim’den doğru olmayan anlayış ve yorumlarını çocuklar ve yandaşlarına telkin ettiğini ifade etti.

Filistin İslami Şurasının Lübnan Başkanı sözlerinin devamında; İslam ülkelerinin birbiriyle olan çatışmalarına temasla, İslam dünyasının gücünü Siyonist rejime karşı kullanması gerektiğini belirterek, Müslümanlar arasındaki çatışmaların son bulması halinde, Filistin meselesinin kuşkusuz İslam dünyasının birinci meselesi haline geleceğini, işte o zaman Siyonist rejimin örümcek ağından bile zayıf olduğu gerçeğinin ortaya çıkacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.