Filistin meselesi, İslam dünyasının ilk meselesidir

  • 17 Aralık 2017
  • 932 kez görüntülendi.
Filistin meselesi, İslam dünyasının ilk meselesidir

Filistin din alimleri konseyi sözcüsü Muhammed EL-mued, Amerika başkanı Trump’ın ahmakça bir girişimde bulunarak Kudüs’ü Siyonist rejimin başkenti ilan etmesinin, bir kez daha Filistin meselesini İslam dünyasının öncelikli meselesi haline getirdiğini ifade etti.

Resa haber ajansının bildirdiğine göre Filistin din alimleri konseyi sözcüsü El-Mued bu bağlamda yaptığı açıklamada, “Amerika başkanı Trump’ın Kudüs karşıtı girişimi beklenmedik bir olay değildir, zira Amerika yıllardır ister mali ister siyasi tutumlarında Siyonist rejimin baş hamisi olmuştur ve BM’de Siyonist rejim karşıtı kararnameleri veto etmiştir”ifadesini kullandı.

Trump’ın Kudüs karşıtı kararının işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi devletinin kurulması amacıyla atılan ilk adım olduğunu kaydeden El-mued, bunun yapılması durumunda işgal altındaki topraklarda Araplar ve Hristiyanların yaşaması için hiçbir yer kalmayacağını söyledi.

Filistin’li yetkili açıklamasının devamında Filistin’li grupların Direniş ekseni doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini kaydederek gelinen noktada Kudüs’ü desteklemek için tek seçeneğin Direniş eksenine destek vermek olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.