Filistin Özerk Teşkilatı: BAE-İsrail anlaşması ihanettir

  • 15 Ağustos 2020
  • 518 kez görüntülendi.
Filistin Özerk Teşkilatı: BAE-İsrail anlaşması ihanettir

Filistin Özerk Teşkilatı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çağırdı ve BAE’nin yaptığının Kudüs’e, Mescidi Aksa’ya, Filistin davasına ihanet olduğunu ve Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti olarak tanımak anlamına geldiğini dile getirdi.

Filistin Özerk Teşkileti dün (13 Ağustos Perşembe) akşam yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Bu adım Arap dünyasının barış girişimini imha etmiş, Arap ve İslam zirvelerinin kararlarını ve uluslararası meşruiyeti geçersiz saymıştır. Filistin halkına karşı düşmanca bir tutumdur. Başta Kudüs ve 1967 sınırlarında bağımsız devlet kurma hakları olmak üzere Filistinlilerin haklarına ve kutsallarına karşı aşırılıktır.”

Diğer yandan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) da konuyla ilgili açıklamasında bu korkakça adımın Filistinlilerin, Filistin’deki dini, etnik, ulusal ve tarihi haklarına karşı bir saldırı olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada bu anlaşmanın Filistin halkını ve onun direniş güçlerini sırtından bıçakladığına vurgu yapıldı. Bu girişimin işgali hezimete uğratmayı ve onu dize getirmeyi, Filistinlilerin kendi vatanlarında sabit haklarını hakim kılmalarını hedefleyen direnişin gidişatını etkilemeyi amaçladığı ancak başarısız olacağı belirtildi.

BAE-İsrail anlaşmasına Filistin’deki bütün direniş grupları tepki gösterdi ve bunun Filistin halkının meşru haklarını elde etmesinin önüne geçmek amacıyla oynanan kirli bir oyun olduğuna dikkat çektiler.
Öte yandan, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği bugün (14 Ağustos Cuma) yaptığı açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail’le ilişkileri normalleştirme anlaşmasını kesin olarak reddettiğini duyurdu ve bu anlaşmayı bir ihanet olarak nitelendirdi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’le yaptığı anlaşma büyük bir ihanet, siyonist işgalcilerin Kudüs-i Şerif’te Filistinlilere karşı işlediği cinayetlere verilen büyük bir ödüldür.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.