Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk olmak üzere milletvekillerinin zindanda olması nedeniyle Filistin Parlamentosunun, çalışmaları felç olmuş durumda.

  • 19 Nisan 2015
  • 853 kez görüntülendi.
Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk olmak üzere milletvekillerinin zindanda olması nedeniyle Filistin Parlamentosunun, çalışmaları felç olmuş durumda.

Siyonist işgal rejiminin hukuksuz tutuklamaları yüzünden başta Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk olmak üzere milletvekillerinin zindanda olması nedeniyle Filistin Parlamentosu işlevsiz, çalışmaları ise felç olmuş durumda.

Eski esirlerden Ahmed Atvan, Filistin Parlamentosu’nun kapatılmasıyla yaşanan sıkıntıların 2006 seçimlerinden sonra kendilerinin tutuklanmasıyla başladığını belirterek, başta Parlamento Başkanı Dr. Aziz Duveyk olmak cezaevlerindeki tutuklu vekillerin halkı temsil etmek için seçilmenin faturasını ödediklerini söyledi.

Atvan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Değişim ve Islah Grubu’na mensup bütün vekiller seçildikten sonra kendilerini zindanda buldular. Vekillerin altı-yedi yıl zindanda kalmalarından sonra, parlamentonun işgalcinin eliyle işlevsiz hale getirilmesine karşılık Filistin Yönetimi’nin ciddi ne gibi adımları oldu sorusu gündeme geliyor. Bunları dışarı çıkarmak ve parlamentoyu diriltmek için Filistin Yönetimi ciddi adımlar atabildi mi? Bunun için içerde ve uluslararası platformlarda ne gibi çabası oldu? Filistin meşruiyetini ifade eden parlamentonun başına gelenlere karşı Filistin Yönetimi niye bu kadar susuyor?”

İşgalcinin sesini yükselteni tutukladığını, işgalciyi ve işlediği cinayetleri deşifre edenleri zindana attığını ve sürgün ettiğini hatırlatan Atvan, Filistin Yönetimi’nin bu konuda suskun kalmasının işgalciyi özendirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.