Filistin Yönetimi İstihbaratı İzna Beldesinde Hamas Liderini Gözaltına Aldı.

  • 24 Mart 2015
  • 691 kez görüntülendi.
Filistin Yönetimi İstihbaratı İzna Beldesinde Hamas Liderini Gözaltına Aldı.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat birimi, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail En-Nattah’ı El-Halil’e bağlı İzna beldesinde gözaltına aldı.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Genel İstihbarat birimi görevlileri bugün (24 Mart Salı) En-Nattah’ın İzna beldesindeki evine baskın düzenledi.

Baskın sırasında gözaltına alınan En-Nattah’ın Batı Yaka güvenlik birimlerince daha önce de gözaltına alındığı, işgal zindanlarında da bir süre yattığı, İzna beldesindeki siyasi liderlerinden ve aşiret önde gelenlerinden olduğu ifade edildi.

Genel İstihbarat birimi ayrıca bu sabah erken saatlerde milletvekili Muhammed Mutlak Ebu Cahişe’nin oğlunu gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuyla ilgili açıklamada bulunan milletvekili Ebu Cahişe, Genel İstihbarat biriminin beş araç ve bir ambulansla İzna beldesindeki evine baskın düzenlediğini, oğlu Muaz’ı eşinin ve çocuklarının gözü önünde öldüresiye darp eden istihbarat görevlilerinin daha sonra oğlunu gözaltına aldıklarını söyledi.

Milletvekili Ebu Cahişe, oğlu Muaz’ın iki ay önce işgal zindanlarından kefaletle serbest bırakıldığını ve mahkemesinin devam ettiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.