Filistinli Çocuk İsrailli Tramvay Bekçisinin Kendisini Nasıl Darp Ettiğini Anlattı

  • 31 Temmuz 2017
  • 987 kez görüntülendi.
Filistinli Çocuk İsrailli Tramvay Bekçisinin Kendisini Nasıl Darp Ettiğini Anlattı

İşgalcilerin Filistinlilere yönelik ihlalleri bir gün bile son bulmadı. Filistin tarihi, işgalcilerin Filistin halkına yönelik ihlalleriyle dolu. Çok çeşitli bu ihlallerin en hafifi sözlü ve fiili sataşma.

1948’de işgal edilen topraklardaki El-Muselles bölgesi sakinlerinden 14 yaşındaki Kerim Kattavi, Çarşamba günü Kudüs kentinde tramvay bekçisinin ve yoldan geçenlerin saldırısına uğradı.

Kattavi’nin ve o anda yanında olan halasının oğlunun anlattığına göre, tramvay bekçisi Filistinli çocuğa kendisini tanıtmadan ve herhangi bir uyarıda bulunmadan ansızın saldırdı.

Kattavi’nin kaçmaya çalıştığı fakat yoldan geçenlerin Filistinli çocuğu yakalayarak darp ettiği bildirildi.

İşgal belediyesi, tramvay bekçisinin kimliğini gösterdiğini ve Filistinli gencin kaçmaya başladığını, bekçinin Kattavi’yi yoldan geçenlerden koruduğunu ileri sürdü.

Haaretz gazetesine konuşan Filistinli çocuk, siyah elbiseli bir adamın bir anda önünde belirdiğini, elbisesini yırttığını ve yüzüne vurduğunu söyledi.

Korkudan kaçtığını belirten Filistinli çocuk, yoldan geçenlerin bağrışarak üzerine çullandıklarını ve vurmaya başladıklarını ifade etti.

Kattavi, bekçinin kolunu boynuna doladığını ve kendisini darp ettiğini, boynundan tutup kendisini havaya kaldırdığını bildirdi.

İsrailli tramvay bekçisinin ayrıca Filistinli çocuğun boynuna tabaca dayadığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.